Avertisment pentru părinți. Animalele de companie, un pericol pentru bebeluși
Mulți părinți au în grijă animale de companie. Fie că vorbim aici de un cățeluș sau o pisicuță care nu au ajuns la maturitate sau de un animal adult, aceștia poartă numeroși microbi periculoși pentru copii și în special pentru bebeluși. Sugarii și copiii mai mici de cinci ani au mai multe șanse să se îmbolnăvească, acest lucru fiind cauzat îndeosebi de sistemul imunitar în formare.
Copiii mici ating adesea suprafețe care pot fi contaminate chiar și cu fecalele animalului sau cu fire de păr. Aceștia au mai apoi obiceiul de a duce mâna la gură. Dacă nu sunt supravegheați, animalele îi pot linge pe cei mici în semn de afecțiune, contribuind însă la șansele de îmbolnăvire a copilului. Jucăriile sau suzetele pot, de asemenea, să cadă pe suprafețele murdare din casă iar apoi să fie băgate în gură. Deoarece este mai puțin probabil ca bebelușii sau copiii să se spele sau să fie spălați rapid pe mâini, microbii și firele de păr de la animale reprezintă principalul inamic atunci când vorbim despre joaca pe podea.
Avertisment pentru părinți
Sugarii și copiii mici sunt mai susceptibili de a se îmbolnăvi de microbii pe care îi pot purta animalele. Acest fapt este cauzat de sistemul lor imunitar, care este încă în curs de dezvoltare. Experții avertizează părinții privind pericolele părului de animal. Deși nu produce nici un rău atunci când este în contact cu pielea, nu permiteți copilului să înghită părul de câine sau pisică. Deoarece corpul lor este micuț, o minge de păr se poate dezvolta în intestine și poate provoca înfundarea acesteia. Această problemă este cunoscută sub numele de bezoar.
Animalele de companie, un pericol pentru bebeluși
Pe lângă pericolele îmbolnăvirii, cei mici riscă să fie răniți. Sunetele neobișnuite și mișcările imprevizibile ale bebelușilor și copiilor mici pot declanșa o reacție a animalelor și pot duce la mușcături sau zgârieturi. Orice tip de mușcătură sau zgârietură poate să fie cu adevărat traumatizantă pentru un copil. Acest eveniment crescând chiar și riscul de infecție. Un câine nervos se poate mișca foarte repede iar părinții nu reușesc întotdeauna să oprească o catastrofă. Pericolul este cu atât mai mare având în vedere că unele animale sunt foarte geloase.
Recomandări pentru părinți
Conform cdc.gov părinților care au un animal de companie în preajma copilului le sunt recomandate următoarele măsuri de prevenție:
Supravegheați întotdeauna copiii în preajma animalelor.
Nu permiteți niciodată copiilor să sărute animale sau să-și bage mâinile sau alte obiecte în gură după ce au atins animale.
Spălați întotdeauna bine mâinile copiilor cu apă și săpun imediat după atingerea, hrănirea sau îngrijirea animalelor. Adulții ar trebui să supravegheze spălarea mâinilor pentru copiii mici.
Spălați-vă mâinile înainte de alăptare sau de a pregăti lapte praf.
Țineți copiii departe de animale în timp ce mănâncă pentru a preveni riscul de mușcături sau alte răni.