Copiii și tinerii, invitați să se joace cu istoria la Muzeul Național al Bucovinei
Muzeul Național al Bucovinei a pregătit un nou proiect de educație muzeală. Se numește „Sfătuitorii Măriei Sale – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava”. Copiii și tinerii sunt invitați să se joace cu istoria, pe tot parcursul anului, și să petreacă ore de muzeu de poveste.
Împreună cu specialiștii muzeului participanții vor afla povestea Sfatului Domnesc de la Suceava și a sfătuitorilor Măriei Sale. Totul cu ajutorul poveștilor ilustrate, a jocurilor și a prezentărilor inedite. Copiii vor afla lucruri interesante despre perioada medievală a Sucevei, despre domnia celui mai mare român al tuturor timpurilor, despre muzeu și ceea ce reprezintă acesta în comunitate. Jocurile, personajele și poveștile vor face ca accesul la toate aceste informații să fie făcut într-un mod inedit și atractiv.
„În cadrul activităților proiectului, participanții se vor bucura de Istoria Sfatului Domnesc transpusă în paginile unei cărțulii cu o poveste fabuloasă, măiestru ilustrată, se vor juca cu puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni, reconstituind imagini care de care mai atractive, prin care vor descoperi Muzeul de Istorie, Sala Sfatului Domnesc, Cetatea Sucevei, bijuterii medievale, sfătuitorii Măriei Sale și multe alte. Propunem publicului nostru o altfel de vizită la muzeu, valorificând expoziția permanentă a Sălii Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava prin intermediul unei ore de muzeu ludico-educațională”, transmit reprezentanții muzeului. Înscrierile și programările se pot face la numărul de telefon 0230 216 439, interior 116.
Despre Muzeul Național al Bucovinei
Muzeul Național al Bucovinei reprezintă principala instituției muzeală din județul Suceava. Aceasta funcționează într-o clădire construită între anii 1902 – 1903, în stilurile neoclasic și baroc, în centrul Sucevei. Muzeul are secții de arheologie, istorie, științele naturii, artă, memoriale, observator, bibliotecă (cu peste 82.000 de volume). În plus, are laborator de restaurare și conservare și patronează mai multe publicații de specialitate, între care „Anuarul Muzeului Bucovinei”.