Metode de predare online. Atelier pentru profesorii de muzică
IntoMusic, un proiect al Asociaţia Trib’Art organizează un Atelier de metode de predare online pentru profesorii de muzică şi educaţie muzicală. Evenimentul va avea loc joi, 26 ianuarie, ora 15:00, în Sala Festivă a Colegiului Național C. D. Loga.
Atelierul vizează dezvoltarea și împărtășirea unor noi metode de predare pentru profesorii de muzică. El a fost derulat pe parcursul a doi ani de intoMusic, un proiect al Asociaţia Trib’Art.
Atelier de metode de predare online pentru profesorii de muzică
Joi, 26 ianuarie, ora 15:00, Atelierul de metode de predare online pentru profesorii de muzică şi educaţie muzicală va avea loc în Sala Festivă a Colegiului Național C. D. Loga din Timişoara.
Iată conținutul atelierului intensiv, la care sunt invitați să participe toți profesorii de muzică și educație muzicală din județul Timiș:
Prezentarea unor materiale video despre instrumente digitale ce pot fi folosite în cadrul orelor de educație muzicală;
Prezentarea unor extrase din cursuri ce propun o abordare combinată: educație muzicală-matematică, educație muzicală-fizică, educație muzicală-istorie, educație muzicală-psihologie;
Prezentarea unui model de organizare a unor lecții colaborative între elevi din clase diferite (atât din țară cât și din străinătate);
Discutarea unor exerciții de educație muzicală realizate în mediul online;
Oferirea unor materiale fizice (mapă de prezentare, materiale promoționale);
Oferirea unei diplome și a unei adeverințe de participare la cursul intensiv.
Proiectul intoMusic
𝐢𝐧𝐭𝐨𝐌𝐔𝐒𝐈𝐂 este un proiect susținut de Erasmus+. Principalul său rezultat este o platformă multimedia online, construită în mod colectiv de organizațiile partenere în proiect, care provin din patru țări diferite (România, Cipru, Grecia și Franța). intoMUSIC este un proiect educațional care își propune să dezvolte noi modalități de învățare și predare a muzicii în școlile publice și generale.El se axează pe: creșterea competențelor profesorilor de muzică, pe elaborarea de noi metodologii de predare. De asemenea, se bazează şi pe diseminarea acestor metodologii prin învățare peer-learning și evenimente multiplicatoare. Proiectul a început la sfârșitul anului 2020 și va continua până la sfârșitul anului 2022. Trib’Art dezvoltă proiectul în cooperare cu 3 asociații din 3 țări diferite: Anassa Productions din Franța, beArtive din Grecia și Centrul de Muzică pentru Tineret Euro-Arab din Cipru.
Dascălii interesați sunt rugați să confirme participarea la adresa de email trib2art@gmail.com.