Un județ din România, aproape 500 km de piste pentru biciclete. Va fi cea mai mare rețea din țară
Iubitorii de ciclism au parte de o veste foarte bună! Aceștia se vor putea bucura de un spațiu destinat lor, simțindu-se în siguranță. Aflați în continuare ce județ din România va avea aproape 500 km de piste pentru biciclete.
Printr-un efort comun alături de 125 unități administrativ teritoriale – consilii județene, municipii, orașe și comune, din Timiș și din județele învecinate – Consiliul Județean Timiș, lider de proiect, anunță accesarea a peste 142 de milioane de euro pentru amenajarea de piste de biciclete. Suma este cea mai mare alocată pentru un proiect prin PNRR ce vizează infrastructura velo.
Județul din România cu aproape 500 km de piste pentru biciclete
Timișul va avea cea mai lungă rețea de piste de biciclete din țară. Este de altfel și singurul județ care lucrează la o strategie de cicloturism și singurul județ care are deja o pistă transfrontalieră construită. Cel mai mare proiect finanțat din PNRR destinat autorităților locale, în valoare de 142 milioane de euro, se va realiza în Banat.
Importanța mersului pe bicicletă
Mersul pe bicicletă ne ajută să avem un stil de viață sănătos. Părinții încurajează copiii să meargă la drumeții și plimbări cu bicicleta, întrucât este un bun prilej de a-și consuma energia fără a polua în vreun fel. Potrivit green-report.ro, din punct de vedere psihologic, mersul pe bicicletă în natură îmbunătățește starea de spirit. În plus, ciclismul are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire și în îmbunătățirea abilităților cognitve – memorie, gândire critică, planificare.
Beneficii ale mersului pe biclicletă
Somn odihnitor: persoanele care se plimbă cu bicicleta realizează exerciții fizice regulate. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea somnului, simțindu-vă mereu odihniți. Dacă vă știți a avea probleme cu insomnia, nu ezitați să începeți să folosiți bicicleta! Pe lângă fapul că sunt eliminați hormonii de stress din interiorul organismului, aveți o stare de bine atât fizică, cât și psihică.
Îmbunătățirea metabolismului: ciclismul sporește pofta de mâncare și contribuie la înbunătățirea digestiei. Dacă simțiți că va apucă o stare de foame după o tură cu bicicleta este un semn bun! Înseamnă că aveți un metabolism activ.
Reducerea în greutate: utilizarea zilnică a bicicletei ajută la scăderea în greutate. În timpul utilizării bicicletei sunt arse numeroase calorii și, astfel, sunt reduse grăsimile nedorite.
Timpului economisit: decât să fiți blocat în trafic sau să mergeți pe jos, puteți utiliza bicicleta, care este, în astfel de situații, foarte rapidă. Dacă alegem să folosim bicicleta, putem să optăm pentru ce traseu dorim noi. În acest mod eficient, nu depindem de programul transportului în public și evităm cu succes orice fel de ambuteiaj.
Nu necesită plata unui loc de parcare: șoferii se confruntă deseori cu găsirea locurilor de parcare și plata acestora. Bicicleta nu ocupă mult spațiu și este foarte ușor de parcat.
Economisirea de bani. Dacă este să facem comparație cu o mașină, cu siguranță achiziționarea unei biciclete este mult mai rentabilă. Odată ce aveți o bicicletă, nu trebuie să vă ocupați de alimentarea acesteia, plătirea impozitelor sau asigurărilor. În condițiile în care aceasta se strică, nu trebuie să vă îngrijorați de reparații, acestea nu sunt atât de costisitoare ca la o mașină.