Situație îngrijorătoare. Număr ridicat de viroze respiratorii în rândul copiilor
Îngrijorarea părinților față de numărul ridicat de viroze respiratorii în rândul copiilor este una întemeiată. Tot mai mulți copii prezintă simptome ale bolii, iau tratament sau chiar ajung de urgență la spital datorită acestora. Virusul reprezintă un pericol tot mai mare nu doar pentru cei mici ci pentru adulți. Situația devine una îngrijorătoare.
Cu peste 100.000 de infecții respiratorii acute confirmate în doar o săptămână și medicamente lipsă în farmacii, părinții depun eforturi să-și trateze copiii. În acest context, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, recomandă vaccinare antigripală.
Număr ridicat de viroze respiratorii în rândul copiilor
Sezonul rece este cel mai greu de până acum. Virușii gripali circulă în aceeași perioadă cu cel al SARS-CoV-2, simptomele fiind asemănătoare. Chiar dacă există tratament pentru ambele boli, trebuie să avem grijă cum îl administrăm copiilor. Recomandarea specialiștilor este de a merge la doctor de îndată ce apar primele simptome îngrijorătoare. Lista cu centrele de evaluare pediatrică unde se pot prezenta cu copiii în caz de infecții respiratorii, pentru a evita supraaglomerarea camerelor de gardă și a spitalelor, poate fi găsită pe site-ul Ministerului Sănătății și la Direcțiile de Sănătate Publică și la Direcțiile de Sănătate Publică.
Situație îngrijorătoare
Virozele respiratorii reprezintă un real pericol în special în rândul copiilor. Această boală infecțioasă atacă căile respiratorii și afectează în special rino-faringele. Viroza respiratorie este deci tradiționala “răceală” pe care toți încercăm să o evităm. Aceasta mai este numită și rinofaringită, coriză acută, guturai sau rinită. Răceala este cea mai frecventă patologie care produce infecție la om. Situația este însă îngrijorătoare datorită numărului ridicat de cazuri.
Ministrul Alexandru Rafila a mai precizat, într-un interviu acordat TVR INFO, că nu se mai așteaptă la un nou val de infectări cu coronavirus, care să ducă la un număr mare de cazuri grave în România.
Cel mai recent bilanț, publicat recent de Ministerul Sănătății, indică o foarte ușoară creștere a numărului de cazuri în cursul săptămânii trecute, față de intervalul anterior. Au fost diagnosticate puțin peste 3.400 de persoane în șapte zile, dintre care aproape 950 au fost pacienți reinfectați.