Ponturi pentru dulciurile de Crăciun. Fursecuri festive ușor de realizat alături de cei mici
Fursecurile sunt definite ca fiind prăjituri mici și uscate, făcute din diferite aluaturi fragede și având forme variate. După cum știm, perioada sărbătorilor de Crăciun este cea în care familiile pregătesc diferite mâncăruri tradiționale pentru zilele de sărbătoare. Dulciurile și prăjiturile nu lipsesc dintre acestea, ba chiar sunt semnificative. Cei mici se bucură de ele așteptând venirea lui Moș Crăciun. Deoarece creativitatea și implicarea acestora în bucătărie este limitată de vârsta fragedă, vă prezentăm patru idei de fursecuri festive ușor de realizat alături de cei mici. Aceste ponturi pentru dulciurile de crăciun vor înfrumuseța mesele festive iar cei mici se pot implica în realizarea decorului și să fie astfel implicați în pregătirile de sărbători.
Pe măsură ce copiii cresc, aceștia trebuie să se descurce singuri în bucătărie. Cu cât încep mai devreme să-și dezvolte abilitățile de gătit, cu atât tranziția va fi mai ușoară. De la cântăritul zahărului până la gustarea cremelor, copiii încearcă să se implice în bucătărie și să îi ajute pe cei dragi.
Ponturi pentru dulciurile de Crăciun
Numeroase beneficii apar atunci când îi lăsăm pe cei mici să se implice în pregătirea meselor. Este important să le oferim sarcini de gătit sau curățat adecvate vârstei lor. Vă prezentăm patru idei de fursecuri festive ușor de realizat alături de cei mici. Aceste delicii sunt perfecte pentru implicarea copiilor în bucătărie și pentru a servi familia și prietenii în zilele de Crăciun sau revelion.
Împletituri din aluat
Aceste împletituri din aluat sunt ușor de realizat alături de cei mici. Cu ajutorul unui pai copiii pot crea un fursec artistic pe care pot presăra zahăr pudră sau cacao. Cu ajutorul unui adult care să achiziționeze sau să prepare aluatul, cei mici pot da formă deliciului dulce. Partea în care dulciurile sunt puse la cuptor necesită ajutorul unui adult.
Acești brăduți sunt foarte ușor de făcut. Cu ajutorul unui adult care să să achiziționeze sau să prepare aluatul, cei mici pot presăra scorțișoara și forma brăduțul pe bețișoarele de lemn. După ce sunt scoase din cuptor, copiii pot pune zahăr sau pastă dulce colorată pentru a-i orna.
Necesare sunt următoarele ingrediente: O foaie de aluat foietaj, 50 de grame de unt topit, patru linguri de zahăr brun, două linguri de scorțișoară, bețișoare pentru frigărui, spumă de ouă, zahăr pudră și biscuiți în formă de stea cu scorțișoară. Pregătiți așa cum se vede în videoclip fursecul și coaceți timp de 12-15 minute la 200°C.
Steluțe umplute cu mere
Aceste steluțe pot să fie umplute cu piure de mere sau cu alte umpluturi dulci. Dulceața, zahărul cu scorțișoară sau ciocolata sunt alegeri potrivite.
Pentru aceste fursecuri sunt necesare următoarele ingrediente: o foaie de foietaj, piure de mere, zahăr amestecat cu scorțișoară, un ou, o lingură de lapte și zahăr pudră. Întindeți aluatul foietaj și tăiați forme de stea alături de cei mici. Puneți o linguriță de piure de mere în mijlocul aluatului tăiat în formă de stea și acoperiți cu un altul. Apăsați marginile împreună și ungeți cu spumă de ouă. La final cei mici pot presăra zahăr pudră și scorțișoară. Coaceți steluțele timp de 10-15 minute la 200 °C.
Fursecuri cu inimioare
Aceste fursecuri sunt ușor de realizat, forma din interior fiind sarcina celor mici. Copiii vor apăsa cu degetele în mijlocul fursecurilor pentru a crea o formă de inimă, aceasta fiind apoi umplută cu gem.
Pentru această rețetă sunt necesare: o cană de unt topit, două căni de făină, o jumătate de cană de zahăr brun sau pudră, un gălbenuș de ou, o jumătate de linguriță de sare și un strop de vanilie. Dulceața pentru umplutură poate să fie de orice fel, ciocolata fiind și ea o alegere bună. Crema de unt și zahărul se amestecă cu oul și vanilia. Se adaugă apoi făina și sarea și se amestecă bine. Se modelează aluatul și se adaugă dulceața sau ciocolata. Se pun la cuptor timp de 10-15 minute. Temperatura cuptorului preîncălzit trebuie să fie de 180°C.