La atelier sunt așteptați copii de toate vârstele. Împreună cu spiridușii redacției noastre, dar și cu cei ai Muzeului Național al Banatului, cei mici vor da naștere unor felicitări de Crăciun realizate în tehnica colajului. Ce cadou poate fi mai frumos decât unul făcut chiar de tine? Cu siguranță persoanele dragi ție se vor bucura să primească o felicitare realizată cap – coadă de tine. În cadrul atelierului te vei familiariza cu diverse tipuri de hârtie, texturi și culori, dar și cu tehnica colajului. Vei căuta cele mai bune elemente în fotografii, reviste și cărți, le vei sorta și decupa, iar apoi vei face schița felicitării. După ce ești mulțumit de rezultat vei putea lipi toate elementele, iar felicitarea e gata. Și asta nu e tot. Folosindu-te de creativitatea și originalitatea ta, vei putea pleca acasă cu atâtea felicitări câte reușești să faci într-o oră.
Ce este colajul?
Unii dintre voi poate ați mai făcut așa ceva, la școală. Ați decupat imagini din foi de revistă, apoi le-ați lipit, pe o foaie, într-o altă formă, creând o compoziție nouă. Acesta este colajul. Altfel spus, colajul este o formă de artă care implică procesul de lipire și asamblare a unei varietăți de materiale pe o suprafață plană. Ceva simplu și distractiv. Artiștii care folosesc tehnica colajului folosesc, pe lângă hârtie, și alte materiale precum țesături, metal sau lemn. Colajul care folosește un amestec de materiale se numește asamblaj.
La atelierul de felicitări în tehnica colajului pe care-l organizăm sunt bineveniți toți copiii. Nivelul este pentru începători, deci nu este necesară o experiență anterioară în tehnica colajului. Așadar, joi, 15 decembrie, de la ora 17:00, ne dăm întâlnire la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, în Laboratorul Crăciunului, locul unde au loc atelierele pentru copii din cadrul ediției din acest an a Parcului Crăciunului.