Cele mai neobişnuite animale care trăiesc pe pământ. Pasăre dispărută de 140 de ani, redescoperită
Deși nouă ne place sa credem că suntem cele mai importante ființe de pe Pământ, alături de noi trăiesc sute de mii de specii animale, cel puțin la fel de importante. Deși se cunosc atâtea, surprinzător, oamenii de știință încă descoperă specii noi. De asemenea, multe animale nu vor fi observate de-a lungul vieții noastre. Acestea fie trăiesc pe fundul oceanelor, fie sunt invizibile ochiului uman, fiind extrem de mici. Multe dintre ele, însă, odată observate la microscop, au servit drept inspirație pentru multe personaje extraterestre din filmele S.F. datorită formelor bizare. Această rubrică le este dedicată lor, celor mai neobișnuite ființe care conviețuiesc alături de noi. Astăzi vorbim despre o pasăre pe care mulți o credeau pierdută. Timp de 140 de ani aceasta nu a mai fost văzută însă, recent, a fost redescoperită în Papua Noua Guinee.
O pasăre care se credea dispărută de 140 de ani, Porumbelul-fazan cu ceafă neagră, a fost redescoperită. Aceasta a fost văzută în pădurile din Papua Noua Guinee. Primele și ultimele informații despre Porumbelul-fazan cu ceafă neagră au apărut în anul 1882. Pasărea a fost descoperită de o echipă de căutare plecată în expediție pe insula Fergusson din Arhipelagul D’Entrecasteaux. În același loc pasărea a fost documentată și în anul 1882. Pentru a o găsi, 12 camere de filmare au fost plasate în jurul insulei. Discuțiile cu localnicii au fost cheia descoperirii. Aceasta a fost șocantă, porumbelul-fazan fiind considerat asemenea unei ”fantome” de către oamenii de știință și localnici.
O expediție deosebit de dificilă
Conform science.hotnews.ro ”Echipa a fost formată din personalul local de la Muzeul Naţional Papua Noua Guinee, precum şi din oameni de ştiinţă internaţionali de la Cornell Lab of Ornithology şi American Bird Conservancy. Insula Fergusson are un teren accidentat, muntos, ceea ce a făcut ca expediția să fie deosebit de dificilă pentru oamenii de ştiinţă.
Mulţi membri ai comunităţii au spus echipei că nu au văzut porumbelul-fazan cu ceafa neagră de zeci de ani. Dar, cu doar două zile înainte ca cercetătorii să părăsească insula, o cameră video a filmat imagini ale unei păsări excepțional de rare. Porumbelul-fazan cu ceafă neagră este un porumbel mare, care locuieşte pe pământ şi are o coadă largă. Oamenii de ştiinţă ştiu încă puţine despre specie şi cred că populaţia este mică şi în scădere. Un vânător pe nume Augustin Gregory a oferit descoperirea finală, care a ajutat oamenii de ştiinţă să localizeze porumbelul-fazan.”