“Educație la Înălțime” sub pământ. Lecţia de la mare adâncime din Salina Slănic Prahova
A apărut o nouă lecție ”Educație la Înălțime”. Ultima lecţie din acest sezon e o lecție neobișnuită, în care drona zburat la mai bine de 200 de metri sub pământ, în Salina Slănic Prahova.
”Educație la Înălțime” a ajuns la cel de al patrulea sezon de lecții multidisciplinare realizate cu ajutorul unei drone. Toamna 2022 aduce alte nouă lecții din țară și una din străinătate. Acestea sunt prezentate de către aproape 20 de profesori din toate regiunile țării. Emisiunea cuprinde lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu. Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii la sute și mii de kilometri distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că lecțiile pot fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate.
O lecţie în măruntaiele pământului
O lecție multidisciplinară cu elemente din istorie, geografie, biologie, geologie, viață terestră, sănătate și nutriție. Cu imagini spectaculoase pe care drona le va surprinde prin încăperile gigantice ale celei mai mari saline din Europa.
Lecția subterană are la catedră o profesoară de geografie, Cristina Ciocoiu și o profesoară de biologie, Anda Culișir. În cadrul lecției care de vineri, este pe canalul YouTube și pe pagina Facebook „Educație la Înălțime” – elevii din trei școli din țară au participat online, în direct pe Zoom. Ei au dialogat cu profesorii din salină și cu invitații lor. În cadrul lecţiei a fost şi un concurs cu premii constând în cărți de la editura Litera, în valoare de 2400 de lei. Concursul e adresat tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care au urmărit lecția la ora transmisiei. Tema lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 12: Consum și producție responsabile. O puteși urmări aici.
Menționăm faptul că lecţiile se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Educație la înălțime”. Totodată, acolo sunt postate toate materialele, promourile şi filmele ce ţin de proiect. Pe acest site, dedicat proiectului, profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.