PRIN LUMEA MODEI. Fashion cu obiecte reciclate transformate în artă
Poveștile din lumea modei sunt fascinante și fabuloase. O perspectivă în perpetuă schimbare, piese care revin, constant, în trend, moda e un loc unde creativitatea nu are limite. Și nici nu ar trebui să aibă. Astăzi, la rubrica PRIN LUMEA MODEI, vorbim despre designerul Nicole McLaughlin și despre proiectele sale mai puțin obișnuite. Fashion cu obiecte reciclate transformate în artă.
Conform nicolemclaughlin.com Nicole McLaughlin este un designer din New York. În 2018, un hobby a evoluat într-o carieră. Aceasta concentrându-se pe explorarea în continuă evoluție în jurul reciclării și a modei durabile. Nicole transformă numeroase obiecte în haine sau piese de încălțăminte.
Fashion cu obiecte reciclate transformate în artă
Nicole transformă mingi de volei vechi în papuci, genți pentru aparate foto în bralette sau pantaloni scurți făcuți din pachete de jeleuri Haribo. Prin creațiile ei, aceasta dorește să evidențieze mesajul durabilității și percepția ei față de reciclarea deșeurilor. Interpretările mai puțin obișnuite reușesc să o aducă în ochii publicului și chiar al paginilor de modă. „Ai nevoie de o reîncărcare? Moda este totul și peste tot, mai ales în lumea lui Nicole McLaughlin. Artistul și designerul upcycle transformă obiectele de zi cu zi în artă”, scrie pagina oficială a Fashion Week.
Elementul succesului, reciclarea împărtășită
Elementul succesului ține de inventivitatea și talentul de a utiliza materialele reciclate. Ele sunt împărtășite în cadrul unor ateliere, acestea fiind un alt punct important al muncii ei. Exercițiile desfășurate la nivel global îi ajută pe oameni să realizeze câte creații reciclate pot fi realizate. În cadrul atelierelor ținute de Nicole, participanții au șansa de a se conecta cu alți oameni și de a-și susține comunitatea. Nicole dezvoltă în prezent o organizație non-profit care ajută la furnizarea resurselor de proiectare necesare tinerilor, conectând companiile mari la școli și universități care au nevoie. Vizează în special cele cu stocuri de materiale și care produc elemente reciclabile în exces. Atelierele se desfășoară regulat și se concentrează pe educație și creșterea bazată pe abilități.