ComunitArte. Ateliere pentru adolescenții din zonele defavorizate cultural
Asociația Art Revolution organizează în lunile octombrie și noiembrie 2022 o serie de ateliere. Acestea sunt adresate adolescenților din zone defavorizate cultural din proximitatea Bucureștiului și din cartierele capitalei în cadrul proiectului ComunitArte -Teatru documentar și ateliere de educație prin artă adresate adolescenților din zone defavorizate cultural.
240 de adolescenți din școli și licee din Clinceni, Cernica, Buftea și din cartierele Rahova și Pantelimon vor viziona spectacolul docu-fiction Foreplay. Tinerii vor participa și la 10 ateliere educaționale.
În plus, proiectul include și realizarea unui ghid pentru profesori ca resursă open-souce.
Educație prin artă
Asociația Art Revolution organizează în lunile octombrie și noiembrie 2022 o serie de ateliere de educație prin artă adresate adolescenților din zone defavorizate cultural din proximitatea Bucureștiului și din cartierele capitalei. Atelierele își propun să stimuleze gândirea critică și empatia adolescenților. Prin acces direct la experiențe artistice, prin exerciții de argumentare și de imaginație, tinerii vor putea să realizeze acest obiectiv.
Foreplay, un spectacol docu-fiction
Atelierele ComunitArte au ca punct de pornire spectacolul de teatru Foreplay. Acesta este un spectacol docu-fiction ce abordează mai multe problematici sociale de actualitate. Printre acestea enumerăm egalitatea de gen, deschiderea față de grupuri minoritare, importanța solidarității și a incluziunii în comunități.
Spectacolul Foreplay poate fi văzut pe 20 noiembrie la orele 18.00 la Centrul de Teatru Educațional Replika. Intrarea este sunt gratuită, accesul se face pe baza unei rezervări la adresa artrev.ro@gmail.com.
10 ateliere educaționale
În cadrul atelierelor elevii vor explora aceste valori în mod experiențial-participativ și creativ, prin exerciții de joc de rol, prin realizarea de arbori decizionali care să îi ajute să înțeleagă și să poată asuma relația individului cu comunitatea și rolul acesteia în realizarea unui plan de viață benefic. Atelierele vor fi ghidate de specialiști în educație non-formală și alternativă.
Proiectul ComunitArte
Proiectul ComunitArte a luat naștere ca răspuns la probleme acute în societatea actuală românească, precum: rata ridicată de abandon școlar în comunele din jurul Bucureștiului, având ca principală cauză sărăcia, aceasta fiind, circular, și implicație asupra adolescenților alături de stima de sine scăzută și intrarea în anturaje periculoase. De asemenea, cifrele ridicate de analfabetism funcțional indicate de Testele Pisa indică lipsa gândirii critice și a abilității tinerilor de a identifica, procesa și utiliza pentru binele propriu informații și oportunități.