În vacanță, elevii fac mișcare. Ce se întâmplă în cadrul proiectului Hercules
În perioada 24 – 29 octombrie elevii fac mișcare în cadrul proiectului „Hercules”. Acesta se află la a doua ediție și este inițiat de Ministerul Sportului. Practic, copiii cu vârste cuprinse între șase și 15 ani descoperă în această săptămână mai multe sporturi.
Programul „Hercules” presupune cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline și se va derula pe durata vacanțelor școlare. Un număr de 40 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, alături de federațiile naționale sunt implicate cu resursele pe care le dețin.
„Iată că am ajuns la a doua ediție a Proiectului Hercules, după ce prima, cea din vacanța de vară, și-a depășit obiectivul inițial având peste 6.000 de participanți la nivel național. Atragerea copiilor către sport este unul dintre pilonii Strategiei Naționale în acest domeniu și sunt sigur că acest proiect va ajuta enorm sportul românesc pe termen lung. Clădind baza performanței. Vă invit să veniți alături de noi și la această nouă ediție. Aveți șansa de a încerca mai multe discipline, mai ales că acum avem ca parteneri federațiile naționale, garanții performanței sportive. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și vă aștept să formăm împreună micii Hercules”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.
Ce sporturi descoperă copiii
Săptămâna aceasta va fi una activă pentru elevii care fac parte din proiect. Aceștia îmbină distracția cu mișcarea și descoperă tainele mai multor discipline sportive. Printre ele se numără: baschet, bridge, fotbal (masculin și feminin), handbal, volei, natație, radioamatorism, atletism, lupte, box, gimnastică, karate, orientare, arte marțiale, airsoft, judo, șah, oină, badminton, dans, roundnet, kempo, autoapărare, rugby, tenis de câmp, baseball, jiu-jitsu, scrimă, haltere, tenis de masă, tir cu arcul, bowling, hochei pe gheață, patinaj artistic, schi fond, lupte greco-romane, darts.
Cursurile de inițiere vor fi susținute de peste 160 de antrenori cu bogată experiență, în directă colaborare cu federațiile sportive naționale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi. Proiectul se derulează la nivel național. Alături de București, la această ediție proiectul e derulat și în județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.