Ateliere distractive și creative pentru copii. Aflați ce activități vor avea loc la Muzeul Țăranului
Odată cu venirea primei vacanțe din noul an școlar, Muzeul Țăranului invită copiii să participe la numeroase ateliere interactive.
Care sunt activitățile la care vor putea participa cei mici
Atelierele se desfășoară în perioada 24-26 octombrie. Trei zile în care toți cei mici sunt invitați să participe la numeroase activități, care le vor dezvolta anumite abilități. În prima zi, au loc două ateliere super distractive:
Atelier de realizat păpuși din hârtie – Ileana şi Făt-Frumos- 24 octombrie, interval orar 10.00-11.00.
Copiii se vor bucura de povești prin modelarea hârtiei, aceasta prinzând viață în diferite figurine, personaje care populează basmele și snoavele românești.
Atelier de teatru de umbre- 24 octombrie, interval orar 12.00-13.30
Participanții vor afla ce este teatrul de umbre, când și unde a apărut. Li se vor istorisi două legende care vorbesc despre începuturile teatrului de umbre. Apoi, pe baza unei povești simple, copiii vor trece la lucrul efectiv: împreună cu părinții, vor fi împărțiți pe echipe și vor lucra siluetele reprezentând personajele poveștii.
Folosind lâna netoarsă, apă şi săpun, copiii se vor împrieteni cu lâna, modelând-o în mici figurine moi şi pufoase care le vor înfrumuseța puloverele sau pe cele aparținând persoanelor dragi.
Atelier de realizat păpuşi pe deget– 25 octombrie, interval orar 12.00-13.00
Folosind un material special care are drept calitate uscarea rapidă, participanții vor realiza personaje mici, cât un deget, pe care le vor putea „juca” în mici scenete inventate de către aceștia.
Perna de visat bine (5+) – 26 octombrie, interval orar 10.00-11.30
Acest atelier va începe cu o poveste despre libertatea de a visa, apoi participanții vor schița propriul vis cu creionul pe hârtie. Odată finalizată schița, urmează a fi transpus visul în culori, cu carioci, pe o pânza anume cusută, pentru a se transforma în pernă.
Cum te cheamă? (5+) – 26 octombrie, interval orar 12.00-13.30
E prima întrebare pe care o primești, oriunde te-ai duce: la locul de joacă, la doctor, la școală. Până și la muzeu?! Da!
Înscrierile pot fi făcute utilizând acest număr de telefon: 0723 471 600
Pentru a putea participa în cadrul atelierelor, este necesar să achiziționați un bilet în valoare de 25 de lei/persoană. Important de menționat este faptul că persoanele cu nevoi speciale sau cazuri sociale dispun de gratuitate.
Despre muzeu
Muzeul Ţăranului Român păstrează şi expune numeroase colecţii de obiecte şi monumente ale culturii materiale şi spirituale. Toate acestea sunt adăpostite într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc.
Muzeul Ţăranului Român deţine cea mai bogată colecţie de obiecte ţărăneşti din România. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicaţiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.
În cadrul atelierelor desfășurate la Muzeul Țăranului Român, copiii vor putea fi însoțiți de părinți sau de bunici. Participanții se vor putea bucura de numeroase activități, cum ar fi: teatru de umbre, atelier de realizat păpuși de hârtie, brose din lână netoarsă, desenat sau storytelling. Este un bun prilej pentru cei mici să cunoască persoane noi și, totodată, să dea frâu liber creativității.