Invențiile au schimbat viața oamenilor. Lacul de unghii și evoluția lui de-a lungul timpului
Felul în care trăim, confortabil, se bazează pe obiecte care ne fac viața ușoară. Nici nu ne mai gândim cum au apărut ele. Folosim un pix ca să luăm notițe, deschidem robinetul ca să ne spălăm pe mâini. Pornim televizorul. Sunt doar câteva exemple. Practic, trăim înconjurați de obiecte care dacă ar dispărea ne-ar pune în imposibilitatea de a mai ști cum să acționăm. Fiecare obiect a fost inventat de un inventator sau de un grup de oameni cu minți luminate care au gândit înaintea timpului lor. Unele dintre ele au fost inventate întâmplător! Fără aceste invenții viața ar fi altfel. ȘTIRI PENTRU COPII și-a propus să aducă în atenție invențiile care au schimbat viața oamenilor, în fiecare marți. Astăzi vorbim despre lacul de unghii și evoluția lui de-a lungul timpului.
Lacul de unghii, așa cum îl știm azi, a trecut printr-o serie de schimbări de la Cleopatra încoace. Istoria lacului de unghii începe în China antică. El era purtat de conducători și de cei din înalta societate ca simbol al bogăției și puterii lor, conform sienna.co. Primul lac de unghii era un amestec de ceară de albine, gelatină și albuș de ou vopsit cu orhidee sau trandafiri, care era pus pe unghii timp de câteva ore, lăsând o pată. Roșul și negrul erau culori foarte populare, conform manuscriselor antice, precum și adăugarea de praf metalic de argint și aur.
Tehnicile vechilor chinezi au ajuns apoi în India, Africa și Orientul Mijlociu. Egiptenii au început să-și coloreze unghiile cu henna. Cleopatra folosea extracte de plante pentru a-și vopsi unghiile într-un roșu sângeriu intens, iar alți faraoni mumificați au fost găsiți cu unghiile colorate cu henna. Era popular ca femeile din India și Africa să-și vopsească vârfurile degetelor cu henna, ca podoabă.
Lacul de unghii în Europa
Lacul de unghii nu a ajuns în Europa decât mult mai târziu, pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, odată cu acordurile comerciale din India și Orientul Mijlociu. Lacul era încă asociat cu cei bogați. Totul până la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când a fost deschis, la Paris, primul salon de manichiură. Totuși, abia după ce lacul de unghii a ajuns în SUA au fost dezvoltate progrese în tehnologia colorării unghiilor. Primul salon de manichiură din SUA a fost deschis în Manhattan în 1878 de către o femeie pe nume Mary Cobb.
În timpul Primului Război Mondial, SUA au confiscat brevetele chimice germane, ceea ce a dus la lansarea pe piața americană a nitrocelulozei. Ingredientul a fost apoi inclus în vopselele auto în anii 1920, inspirând un make-up artist francez, Michelle Menard, care lucra la acea vreme pentru compania Charles Revson, să lanseze primul lac lichid, în esență o ramură a vopselei auto. Compania Charles Revson a fost redenumită Revlon și a devenit lider în industria cosmetică, dar nu fără a avea, se pare, probleme legate de faptul că substanțele chimice puternice distrugeau unghiile clientelor lor.
Azi lacurile de unghii se găsesc mai peste tot, iar gama de culori este una versatilă. Totuși, fetele aleg de cele mai multe ori roșu. Printre cele mai iubite nuanțe de roșu se numără Big Apple Red de la Opi și nuanțele Ferarri de la diverse branduri, cum ar fi Cupio.