„Viața în pădure”. Ateliere interactive pentru copiii cu cerințe educaționale speciale
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” inițiază noi activități în cadrul seriei de ateliere „DESCOPERĂ”. Cu ocazia organizării primei teme – Viața în pădure – participanții se vor putea bucura de numeroase activități interactive și educaționale.
Un nouă serie de activități dedicate copiilor cu cerințe educaționale speciale. Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are o inițiativa potrivită prin care ajută copiii și tinerii să se dezvolte. În acest sens, continuă seria atelierelor „Descoperă” adaptate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi prietenilor lor. Având parte de experiența din vară privind atelierele senzoriale, creative şi educative „Descoperă fluturii exotici”, se dorește o extindere tematică. Această inițiativă va contribui la dezvoltarea participanților și la îmbogățirea cunoștințelor lor.
Copiii se vor bucura de o experienţă educaţională şi distractivă în același timp. Vor descoperi împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viaţa animalelor, transformările prin care trec odată cu schimbarea anotimpurilor, necesitatea conservării faunei sălbatice și multe alte informații interesante. Toate activitățile din cadrul atelierului vor fi „îmbrăcate” în muzică lină şi mişcare.
Când va avea loc prima temă din noua serie a atelierului „Descoperă”
Activitățile se vor desfășura o dată pe lună, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 15:00-16:30. Locația pentru întâlniri va fi Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Prima temă din seria „Descoperă” este despre „Viaţa în pădure”, şi va avea loc în data de 17 octombrie 2022. În cadrul acestei întâlniri, participanții vor descoperi animale de poveste sau poveşti cu animale și nu numai. Aceștia vor avea postibilitatea de a privi îndeaproape exponate din colecţiile Muzeului, lăsându-se inspiraţi de poveste, dar și de atmosferă.
În ceea ce privește limita de vârstă, nu există nici o restricție în acest sens. Toţi participanţii cu cerinţe educaţionale speciale şi prietenii lor sunt bineveniţi, indiferent de abilităţile lor artistice şi practice. Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, utilizând acest formular.
Coordonatorii centrelor sociale din Bucureşti care au în evidenţă copii sau tineri cu cerinţe educaţionale speciale, și care doresc să participe la activitate ocupând întreaga grupă, într-un alt interval orar faţă de cel anunţat în prealabil, sunt rugați să contacteze Muzeul pentru a le fi oferită participarea la activitate într-un interval de comun acord stabilit.