Concurs! Se caută cea mai frumoasă casă din Banat. Copiii și adulții, invitați să participe
Concursul foto ”Cea Mai Frumoasă Casă din Banat” organizat de Muzeul Național al Banatului (mnab.ro) se adresează fotografilor amatori sau profesioniști de orice vârstă. De la copii, la oameni mari.
se caută, așa cum spune și numele concursului, cea mai frumoasă casă. Fotografiile caselor din Banatul istoric, alături de datele personale (nume, prenume, nr. de telefon) și titlul fotografiei (fotografiilor), sunt așteptate pe adresa de mail 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐦𝐧𝐚𝐛@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦. Concurenții pot participa cu cel mult 3 propuneri candidate la titlul de ”Cea Mai Frumoasă Casă din Banat”. La sfârșitul perioadei de înscriere, juriul va alege 12 propuneri care vor intra în finală. În ultima săptămână a concursului, publicul va avea dreptul să își aleagă preferatele, informează organizatorii.
Cea Mai Frumoasă Casă din Banat, un concurs foto premiat
Concursul foto include și un premiu pentru participanți. 𝑻𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒖𝒍 𝒍𝒊𝒎𝒊𝒕𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒕𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒐𝒕𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒔𝒕e 31 octombrie 2022. 7 noiembrie este data în care organizatorii vor anunța câștigătorii. Juriul este format din: Dan Leopold Ciobotaru – arheolog, Milan Șepețan – fotograf, Corina Cranciova – muzeograf, Giulia Delcea – artist plastic și Public. Publicul își va exprima părerea prin votul acordat fotografiilor în ultima săptămână a concursului, pe pagina de facebook a MNaB. Premiile, constând în cărți și obiecte de artă, vor fi în valoare de 15.000 lei, și vor fi împărțite astfel:
Locul I: 5.000 lei
Locul II: 4.000 lei
Locul III: 3.000 lei
Mențiuni: 3000 lei
Fotografiile finaliste, 12 la număr, vor avea ocazia de a reprezenta câte o pagină din calendarul Muzeului Național al Banatului 2022.
Muzeul Satului Bănățean, un loc plin de istorie
Conform muzeulsatuluibanatean.ro, prin patrimoniul cultural deținut și prezentat publicului vizitator, Muzeul Satului Bănățean constituie o pagină deschisă din istoria Banatului, o mărturie a civilizației populare tradiționale a românilor și minorităților naționale din această provincie. Fără să fie nevoie să călătorim prin satele Banatului, în câteva ore putem vedea în Muzeul Satului Bănățean tot ceea ce este mai caracteristic civilizației și culturii tradiționale din vestul României.
Privind construcțiile autentice din lemn, piatră, lut, achiziționate din satele Banatului, demontate și construite în muzeu cu respectarea tehnicilor locale, obiectele folosite în desfășurarea traiului zilnic, deschidem o poartă spre viața oamenilor din secolele trecute. Casele au, în general, două sau trei camere de locuit.