Munții se mută în clasele elevilor. Urmăriți și voi o lecție unică
Echipa „Educație la Înălțime” continuă seria de lecții online. De data aceasta munții se mută în clasele elevilor, lecția fiind una unică. De ce? Aflați în continuare.
Lecția va fi disponibilă de vineri, 14 octombrie, de la ora 10:00. Elevii vor descoperi „Vârful Omu”. Echipa „Educație la Înălțime” a avut o misiune dificilă deoarece echipamentul de transmisie și de filmare a fost transportat la peste 2.500 metri altitudine. Partea și mai interesantă este că lecția a fost realizată cu ajutorul sistemului de internet prin satelit dezvoltat de Elon Musk.
„Doi tineri profesori, Sofia Gașpar și Costin Enache urcă pe culmile Bucegilor pentru o lecție specială de la stația meteorologică Omu, așezarea umană locuită permanent aflată la cea mai mare altitudine din România. Lecția va cuprinde zboruri cu drona deasupra culmilor Bucegilor, invitați speciali și concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei”, transmit reprezentanții echipei „Educație la Înălțime”. Lecția „Vârful Omu” va fi transmisă pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook Educație la Înălțime. În plus, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitatul lor.
Despre lecțiile „Educație la Înălțime”
Începând cu data de 30 septembrie, în fiecare vineri se transmite câte o lecție națională. În total sunt nouă lecții, iar surpriza toamnei o reprezintă o a zecea lecție de nota 10+. Este vorba despre o lecție de dincolo de granițele țării, mai exact de la Paris. „Toamna se numără lecțiile cu drona! Un belșug de lecții multidisciplinare „Educație la Înălțime”, din locuri care mai de care mai spectaculoase și mai interesante. Din adâncurile pământului și de sus dintre nori! La munte și la mare. În cetăți și palate. Înapoi istorie și acum, în prezent. Din locurile simbol ale unor mari orașe. 20 de profesori își mută catedra în locuri uimitoare pentru a vă aduce în clase nouă lecții din țară și o lecție eveniment din străinătate! Vineri de vineri, de la ora 10:00”, se arată pe site-ul „Educație la Înălțime”.