Copiii învață de la roboți lucruri noi și interesante. Când au loc atelierele de robotică și programare
Începând cu data de 2 octombrie copii cu vârste cuprinse între șapte și 13 ani sunt invitați la o nouă serie de ateliere de robotică și programare. Copiii învață chiar de la roboți lucruri noi și interesante.
Atelierele STEaM de Robotică și Programare sunt organizate de către Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și www.ȘcoalaIT.ro. Participanții vor experimenta lucrul cu piese robotice, realitate virtuală și programare. La fiecare lecție au ocazia de a afla lucruri noi din istorie, fizică, chimie și biologie. Totul într-o formă interactivă alături de roboții modulari Fable de la Shape Robotics.
„Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile. Indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învăța încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate. Atelierele de STEaM sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățăm să îi programăm dar și construim subansambluri robotice”, transmit reprezentanții muzeului.
Programul atelierelor
Atelierele se desfășoară duminica, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 10:15 – 11:15. Primul modul al atelierelor arată astfel:
Tema 1 (2 octombrie): Articulații și mișcare. În cadrul acestui atelier se va lucra cu roboții educaționali Fable de la Shape Robotics. Roboții sunt realizați industrial. În cadrul lecției se analizează articulațiile umane și se simulează mișcările cu ajutorul brațelor robotice și a servo-motoarelor. O lecție în care se combină elemente de robotică, anatomie, fizică, matematică, programare.
Tema 2 (9 octombrie): Roți și motoare. De la descoperirea roții și până în prezent, omul a trecut prin multe etape de dezvoltare. Cu ajutorul creioanelor 3D și al roboților educaționali Fable de la Shape Robotics, se vor putea recrea etapele descoperirii, evoluției și utilizării roților. Programarea roților în blocuri de comenzi va aduce roata direct în lumea noastră, lumea tehnologiei și se va detalia cu această ocazie și modul de funcționare pentru un motor și un servomotor. O lecție în care se combină elemente de istorie, robotică, fizică, matematică, programare.
Tema 3 (16 octombrie): Algoritmi și scheme logice. Totul poate fi schematizat, simplificat. Plecarea în tabără, problema la matematică, planul pentru o casă. Toate pot porni de la o schiță. Schema logică poate fi de ajutor în orice situație, iar un algoritm face lucrurile mult mai organizate. Se va lucra cu roboți educaționali Fable de la Shape Robotics și cu multe provocări pe care roboții trebuie să le parcurgă, cu ajutorul participanților, prin programare! O lecție în care se combină elemente de matematică (geometrie), robotică și programare.
Taxa de participare pentru întregul modul este de 180 lei / participant sau 330 lei / doi frați. Înscrierile se fac aici. După înscriere veți primi un email de confirmare, iar apoi veți putea achita online taxa prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.