Povestea cailor de luptă ai zânelor – Cui i-a lăsat moștenire Regina Elisbeta a II-a câinii ei corgi
Deși nouă, oamenilor, ne place sa credem că suntem cele mai importante ființe de pe Pământ, alături de noi trăiesc sute de mii de specii animale, cel puțin la fel de importante. Deși se cunosc atâtea, surprinzător, oamenii de știință încă descoperă specii noi. De asemenea, multe animale nu vor fi observate de-a lungul vieții noastre. Acestea fie trăiesc pe fundul oceanelor, fie sunt invizibile ochiului uman, fiind extrem de mici. Multe dintre ele, însă, odată observate la microscop, au servit drept inspirație pentru multe personaje extraterestre din filmele S.F. datorită formelor bizare. Această rubrică le este dedicată lor, celor mai neobișnuite ființe care conviețuiesc alături de noi. De exemplu, știați că există o specie care este, practic, nemuritoare? Sau că altele pot dormi până la trei ani? Astăzi vorbim despre câinele corgi, căruia i se mai spune și calul de luptă al zânelor. Regina Elisabeta a II-a era o binecunoscută iubitoare a acestei rase.
Este binecunoscut faptul că Regina Elisabeta a II-a a fost o adevărată iubitoare de câini corgi. De-a lungul domniei sale, ea a deținut peste 30 de astfel de câini. Chiar înainte să se stingă din viață, Regina Elisabeta îngrijea doi câini. Aceștia urmează să fie îngrijiți acum de Ducele de York, prințul Andrew, și de fosta sa soție.
Cei doi câini, un corgi și un dorgi, au intrat în posesia reginei la începutul anului 2021. Chiar prințul Andrew a fost cel care i i-a dăruit. Pe atunci, din cauza pandemiei, regina locuia la Windsor.
Cățeii au fost responsabili de buna dispoziție a Reginei Elisabeta a II-a în timp ce ducele de Edinburgh se afla la spital. Tot în aceeași perioadă, Palatul Buckingham și familia regală se confruntau cu interviul problematic acordat de ducii se Sussex vedetei de televiziune Oprah.
Majoritatea câinilor reginei sunt urmașii primului corgi pe care l-a deținut
Câinele dorgi a fost denumit „Fergus” de către regină în onoarea unchiului său care a murit în timpul Primului Război Mondial. În schimb, micuțul corgi a fost numit „Muick”, pronunțat „Mick”, după Loch Muick de pe domeniul Balmoral.
Din păcate, Fergus avea să moară la doar câteva săptămâni după decesul lui Phillip. Acest incident avea să o afecteze mult pe regină, mai ales că micuțul patruped avea doar cinci luni.
Fergus a fost înlocuit ulterior cu un nou corgi, oferit în dar de prințul Andrew și de prințesele Beatrice și Eugenie cu ocazia zilei de naștere a reginei. Noul câine a fost numit „Sandy”. Interesant este că, cei mai mulți dintre câinii reginei sunt urmașii primului ei corgi, „Susan”, care i-a fost dăruit în 1944 cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani.
Caii de luptă a zânelor
Câinii corgi sunt printre cei mai simpatici și docili câini de statură mică. În prezent, ei sunt una dintre cele mai populare rase de câini de pe glob. Înălțimea sa până la umeri este de doar 25 – 30 de centimetri iar un adult poate avea o greutate de până la 13 kilograme.
Personalitatea unui corgi este cea a unui câine de talie mare înghesuit într-un ambalaj mic. Își iubește mult stăpânii și este pregătit să îi protejeze cu orice preț. Picioarele sale sunt scurte dar puternice. Cu toate astea, el este surprinzător de rapid și agil.
Multe legende asociază această rasă de câini cu zânele. O legendă spune povestea a doi copii ce alergau prin pădure. Dintr-o dată, ei s-au trezit în mijlocul unei înmormântări magice. Zânele prezente le-au oferit micuților doi pui de corgi pe care copiii i-au dus acasă. O altă poveste ne spune că micuții corgi sunt caii de luptă a zânelor. Acest lucru se datorează unei zone mai aspre de păr de pe spatele câinilor ce este asemănătoare cu o șa de cal.
Curiozități despre corgi
Această rasă își are originile în secolul al X-lea.
Denumirea de corgi înseamnă „câine pitic” în limba galeză.
Pe vremuri, această rasă era folosită ca și câini ciobănești.