„Descoperă Timișoara ascunsă”, o expoziție cu fotografii reprezentative pentru oraș
Miercuri, în 14 septembrie, are loc vernisajul expoziției „Descoperă Timișoara ascunsă”. Muzeul Național al Banatului (MNaB) cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită să descoperiți orașul prin intermediul unei expoziții cu fotografii reprezentative.
Vernisajul are loc în mansarda B2 a Bastionului Theresia, de la ora 18:00. Expoziția e realizată în colaborare cu Diana Cristea și Silviu Năstase. Tot atunci va fi lansat și albumul de fotografii al expoziției, pe un fundal sonor special, susținut de „Incanto Quartetto”. În cadrul expoziției vor putea fi admirate 100 de fotografii. Vorbim despre ilustrate vechi aparținând Muzeului Național al Banatului, exteriorul clădirilor fotografiate de Silviu Năstase și interioare surprinse pe film de Diana Cristea (@timisoaraascunsa).
„Un demers artistic inedit în Timișoara, care descoperă o lume ascunsă vederii. Clădirile vechi sunt de neînlocuit. Vorbesc despre un alt timp, despre vechile meșteșuguri, evenimente trecute și spun povestea sufletelor care au trăit înaintea noastră. Ele reprezintă atât apreciere pentru strămoșii noștri și moștenirea lăsată de aceștia, dar și nostalgie pentru un trecut (adeseori) idealizat”, transmit reprezentanții MNaB.
15 clădiri vor fi dezvăluite publicului
Artiștii au ales 15 clădiri pe care vizitatorii vor avea ocazia să le descopere. Aceștia vor afla informații mai mult sau mai puțin cunoscute. Este vorba despre clădirile în care ne adăpostim, locuri care ne devin cămine, toate spun lumii o poveste despre cine suntem și de unde venim. Expoziția „Descoperă Timișoara ascunsă” va putea fi vizitată la Bastionul Maria Theresia din strada Martin Luther, nr. 4, în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, de marți până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00.
O altă expoziție a cărei vernisaj are loc mâine, în 13 septembrie, de la ora 19:00, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, este „Fenomenul Timișoara. 1965 – 1989”. Aceasta prezintă o colecție de peste 200 de fotografii, afișe vechi, unele semnale de artiști, viniluri, casete audio, benzi, reviste și multe altele. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de aici.