Școala de Vară de la Antipa continuă. Cu ce activități sunt așteptați copiii
În perioada 29 august – 2 septembrie se desfășoară ultimul modul de la Școala de Vară de la Antipa, numit „Crustacee sub lupă”. Copiii pasionați de explorări la malul mării sunt invitați să petreacă o săptămână alături de coordonatorii modulului, Dr. Ana – Maria Petrescu și Maxim – Jean Bâlcu.
Pe perioada activităților copiii vor deveni cercetători în toată regula. „Cursanții vor descoperi locuitorii palatelor de coral ale Pacificului, cârdurile de languste din marea Caraibilor sau micile crustacee îmbrăcate în haine multicolore! Încântați de noile descoperiri, copiii vor cerceta toate micile amănunte ale viețuitoarelor cu carapace și antene, din mările calde și din corali, din abisul oceanelor, dar și din marea noastră, Marea Neagră”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.
Atelierele vor avea loc în Sala Atelier de la etajul Muzeului, iar înscrierea copiilor se face printr-un formular disponibil aici, în limita a maximum 15 locuri / grupă. După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro. Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita locurilor. Costul de participare este de 240 lei/modul/copil sau 430 lei/modul/2 frați.
Alte activități la care sunt așteptați copiii
Tot luna aceasta, în 25 august, între orele 10:30 – 11:45, au loc atelierele de vară de science&craft „Șerpi și alte reptile”. Acestea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 10 ani, iar taxa de înscriere este de 50 lei / copil sau 80 lei / doi frați. În acest preț sunt incluse vizita la expoziția temporară „Creaturi ascunse” și toate materialele necesare realizării obiectelor de lucru manual.
Pe parcursul activităților, naturaliștii curioși vor avea posibilitatea de a analiza detalii legate de alcătuirea corpului reptilelor – schelet, dinți, piele. Pentru asta vor folosi lupa sau microscopul. Cei interesați să vadă de aproape câteva exemplare de reptile vii vor putea face asta în expoziția temporară.
Între 23 și 30 august, tot la Antipa, între orele 10:30 – 11:45, copiii sunt invitați să ia parte la atelierele „Călători în lumea fluturilor”. Acestea au loc în aer liber. Atelierele sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 10 ani.
„În cadrul atelierului vom poposi în lumea fluturilor exotici vii din sera amenajată în grădina Muzeului. Apoi vom admira specii expuse în insectare și vom privi prin lupa microscopului preparate cu solzi, antene, ochi și piciorușe. Inspirați de fluturii din expoziție vom „confecționa” și un obiect de decor. Un mic tablou sau o mini-dioramă, folosind materiale refolosibile și elemente naturale cu care copiii sunt familiarizați”, transmit reprezentanții instituției. Taxa de participare este de 50 lei/copil sau 80 lei/doi frați. Și aici sunt incluse vizita în expoziția de fluturi tropicali vii, precum și materialele necesare activității de lucru manual.