România, locul 1 pe echipe la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale
Locul 1 pe echipe şi patru premii pentru lotul României la ediția 2022 a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI.
Lotul olimpic de informatică a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI). Aceasta s-a desfăşurat în perioada 24 – 30 iulie, la Varazdin (Croația).
Cine sunt premiații
Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) a obținut medalia de aur și primul loc în concurs cu 540 de puncte. Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei- Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara) sunt elevii medaliați cu argint.
Echipa României, coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui – Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din București, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).
Prima Olimpiadă, în România
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întâmpinat și felicitat delegația țării noastre pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” la revenirea din Croația. La concursul din acest an au participat 52 de concurenți din 12 ţări. “Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță. Toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori” a declarat ministrul.
Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. “Este o dovadă că a existat o preocupare specială a școlii românești pentru informatică, dar și că aceasta a fost dublată de viziune. Concursul a ajuns, iată, la aproape 30 de ediții. De-a lungul lor România a reușit să performeze. Excelență și performanță, acestea sunt două dintre coordonatele pe care am construit proiectele de legi ale educației. Vă asigur că în mandatul meu de ministru excelența și performanța vor fi apreciate și recompensate”, aflăm de pe pagina de Facebook a ministrului.