Atelierele au loc până 30 august, iar primul dintre ele se desfășoară marți, în 9 august, între orele 10:30 și 11:45. Activitățile sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 10 ani, care doresc să cunoască mai multe despre aceste minunate vietăți. Cei mici nu doar că se vor bucura văzând în realitate fluturi pe care probabil doar pe internet sau la tv, ci vor și învăța o mulțime de lucruri noi.
„În cadrul atelierelor vom poposi în lumea fluturilor exotici vii din sera amenajată în grădina Muzeului. Apoi vom admira specii expuse în insectare și vom privi prin lupa microscopului preparate cu solzi, antene, ochi și piciorușe. Inspirați de fluturii din expoziție vom „confecționa” și un obiect de decor. Un mic tablou sau o mini-dioramă, folosind materiale refolosibile și elemente naturale cu care copiii sunt familiarizați. Combinând știința cu arta oferim copiilor posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele, de a-și dezvolta abilitățile de lucru manual și înclinațiile artistice”, transmit reprezentanții muzeului.
Cum se fac înscrierile
nscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a 15 locuri/grupă de copii. După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro. Taxa de participare este de 50 lei / copil sau 80 lei / doi frați. În aceasta sunt incluse vizita în expoziția de fluturi tropicali vii, precum și toate materialele necesare realizării obiectului de lucru manual.
Următoarele ateliere „Călători în lumea fluturilor” sunt programate în:
16 august (între orele 10:30 și 11:45);
23 august (între orele 10:30 și 11:45);
30 august (între orele 10:30 și 11:45).
Dicționar
Dioramă: reprezentare spațială a unei porțiuni de ecosistem, în care se expun, în muzee, animale împăiate, manechine etc.