Educație antreprenorială pentru copii. Cum se fac înscrierile
Copiii din București pot participa la cursuri de educație antreprenorială. Hubul educațional Kids in Business și-a deschis porțile pentru cei cu vârste cuprinse între opt și 14 ani. Copiii și tinerii sunt așteptați să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale alături de antreprenori reali.
Una dintre cele mai întâlnite întrebări pe care copiii le primesc de la cei din jurul lor este „Ce vrei să te faci când vei deveni mare?”. Exact de la această întrebare vor porni și cursurile pregătite pentru cei mici. Aceștia își vor descoperi talentele, pasiunile, dar și ideile de afaceri. Vor învăța să-și transforme visul într-o afacere simplă care să le aducă atât satisfacție, cât și bani.
Modulul se numește Despre Antreprenori și Antreprenoriat este format din două ateliere. „În cadrul primului atelier, ce va avea loc pe 2 iulie, copiii vor învăța ce este un antreprenor, cine poate deveni unul, să utilizeze termenii economici pentru o comunicare eficientă în diferite contexte, dar și să recunoască diferite tipuri de afaceri. Acest modul este special conceput pentru a le arăta copiilor planul simplu pe care trebuie să-l urmeze pentru ca visurile lor să prindă aripi”, transmit cei din spatele proiectului, prin intermediul paginii de Facebook.
Costul atelierului este de 145 lei, are o durată de 90 minute și de desfășoară pe grupe de vârstă, astfel:
Grupa șase – opt ani: 10:00 – 11:30;
Grupa opt – 10 ani: 12:00 – 13:30;
Grupa 10 – 12 ani: 14:00 – 15:30.
Mai multe detalii despre program pot fi obținute de aici. De asemenea, tot acolo se pot face și înscrierile la ateliere.
„Orice eșec se poate transforma într-o oportunitate”
În spatele programului de educație antreprenorială pentru copii Kids in Business se află Nicoleta Munteanu, antreprenor din anul 2001. „Îmi doresc ca cei mici să învețe că orice eșec se poate transforma într-o oportunitate. Talentul, pasiunea, răbdarea și mai ales curiozitatea și cunoașterea sunt baghetele magice cu care copiii pot îmblânzi orice provocare. Vor fi astfel pregătiți, cu mintea deschisă și receptivă pentru o lume nouă, în perpetuă transformare, o lume digitală, plină de provocări unde competențele digitale, creativitatea, inovarea și spiritul de inițiativă vor face diferența”, spune Nicoleta Munteanu.