Au început înscrierile pentru tabăra de creație „Vara pe uliță”
An de an Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București organizează tabăra de creație „Vara pe uliță”. A devenit deja o tradiție care împlinește 30 de ani. Anul acesta tabăra are loc în perioada 11 iulie – 5 august, iar înscrierile au început deja.
Copiii își pot petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Pentru cei care nu au bunici la sat și nu știu despre ce vorbim, aceasta e o ocazie numai bună de a descoperi cât de frumos poate fi. „Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul și sperăm ca participanții vor deveni mai responsabili și vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural național”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Timp de patru săptămâni cei mici pot lua parte la ateliere susținute de meșteri populari din întreaga țară. Aceștia îi vor iniția pe copii în tainele meșteșugurilor populare precum olărit, țesut, croit – cusut – brodat, încondeiat ouă, confecționat păpuși, măști și podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, dansuri populare, modelaj în lut, confecționat jucării din lemn, împletituri sfoară, fotografie.
Cum se fac înscrierile
Pentru a participa la tabăra de creație „Vara pe uliță” e nevoie de o înscriere. Aceasta se poate face atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, cât și online la adresa de email tabaravarapeulita@gmail.com. Înscrierile fizice se fac în clădirea Arhondaric, Șoseaua Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 – 15:00, iar vineri între orele 10:00 și 13:00.
Pentru înscrierile online trebuie completată fișa de înscriere disponibilă aici. În mail se va insera și dovada plății (o copie după ordinul de plată) și copie a certificatului de naștere. Pentru ca înscrierile să fie valabile ele trebuie confirmate pe email sau telefonic. Aici se regăsește regulamentul de participare, în timp ce aici e disponibilă lista de materiale necesare desfășurării fiecărui atelier. Atelierele se adresează copiilor de la patru ani la 18 ani, iar taxa de participare este de 300 lei / participant / săptămână / atelier. În sumă este inclusă taxa de însoțitor pentru copii cu vârsta între patru și opt ani.