Nouă specie de delfin descoperită în Elveția. Cum este posibil acest lucru
O nouă specie de delfin a fost descoperită în Elveția. Anunțul a fost făcut recent de cercetători. În total, în țara din Europa Centrală au fost descoperite aproximativ 300 de fosile de animale marine ce înotau în oceanele globului acum milioane de ani.
În Elveția a fost descoperită o specie nouă de delfin. Acum poate vă întrebați cum este acest lucru posibil. Elveția era parcă o țară fără ieșire la mare. Ei bine, noul delfin descoperit este o fosilă. Se crede despre el că trăia în oceanele globului acum 20 de milioane de ani, pe vremea când Elveția era acoperită de apă.
Atunci, în locația actualei țări din centrul Europei se aflau mai multe insule. Apele care le înconjurau erau pline de pești, rechini și delfini, dar și de moluște și castraveți de mare ce se relaxau pe fundul oceanului.
În total, arheologii au descoperit în Elveția aproximativ 300 de fosile de balene și de delfini din acea perioadă. Cercetătorii din cadrul institutului paleontologic al Universității Zurich au descoperit printre acestea specii nemaiîntâlnite.
Cercetătorii au reconstruit urechea animalului cu ajutorul tehnologiei
Căutând printre fragmentele de dinți, vertebrele și rămășițele găsite, specialiștii au încercat să caute oase mai rare. Aici vorbim de oase din interiorul urechii. Acestea le permit cercetătorilor să clasifice mai ușor animalele preistorice.
„Am reușit să identificăm două familii de delfini necunoscute până acum în Elveția”, a declarat conform Global Times Gabriel Aguirre, paleontolog în cadrul Universității Zurich.
Arheologii institutului de paleontologie din Zurich s-au folosit de o tehnică de vizualizare 3D a fosilelor. Cu ajutorul acesteia, ei au reușit să reconstruiască câteva dintre organele din urechile delfinilor preistorici, recreând modele 3D ale acestora.
Conform studiului publicat recent, cercetătorii au determinat faptul că noii delfini sunt strămoșii mamiferelor marine de astăzi. Mai exact, am putea spune că delfinii elvețieni sunt bunicii balenelor și a delfinilor care trăiesc în oceane în prezent.
Dicționar:
paleontologie – știința care studiază animalele preistorice