Elevii din județul Suceava, invitați să devină mici bijutieri
Vizitele la muzeu pot fi chiar plăcute. De cele mai multe ori utilul se îmbină cu plăcutul, iar copiii învață și descoperă lucruri noi în timp ce se și distrează. Plecând de la această idee, vă anunțăm că elevii din județul Suceava sunt invitați să devină mici bijutieri. Programul educațional este derulat de Muzeul de Istorie Suceava, iar înscrierile au început deja.
Proiectul de educație muzeală „Micii bijutieri – atelier de bijuterii medievale” este organizat în perioada 4 – 8 iulie 2022. El se adresează elevilor din clasele a III-a și a IV-a. Sunt așteptați atât copiii dornici să cunoască istoria realizării bijuteriilor evului mediu, cât și cei curioși să experimenteze meșteșugul creării obiectelor de podoabă. „Atelierul este structurat în două părți, teoretică și practică, organizate astfel încât copiii să petreacă timp relaxant la muzeu cu informații inedite și activități care să le stimuleze creativitatea. Partea teoretică, care va cuprinde o prezentare generală a evoluției orfevrăriei, apariția bijuteriilor și tehnicile de realizare a acestora în Moldova medievală, se va desfășura chiar în Sala Tezaur a Muzeului de Istorie, acolo unde se păstrează colecția de bijuterii a Muzeului Național al Bucovinei.
Partea practică a proiectului educațional va provoca creativitatea participanților, copiii fiind îndrumați de către specialiștii biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național al Bucovinei în realizarea unor bijuterii (cercei, ace de voal, nasturi), inspirate după modele vizualizate în Sala Tezaur”, transmit reprezentanții instituției.
Cum se fac înscrierile
Așa cum spuneam, înscrierile pentru atelierul „Micii bijutieri” au început deja. Doritorii se pot înscrie până în data de 1 iulie, prin completarea fișei de înscriere disponibilă în imaginea de mai jos. De asemenea, fișa de înscriere se regăsește și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie. După completare, fișele de înscriere fie se duc la muzeu, fie se trimit online pe adresa marketing@muzeulbucovinei.ro. Înscrierea participanților se va face în limita locurilor disponibile și se pot înscrie maxim 20 de copii / zi. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierilor, iar activitățile din cadrul atelierului se repetă zilnic. Pentru participare se percepe și o taxă de 3 lei / copil. Plata se va face în ziua participării la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie.
Dicționar
Orfevrărie: meșteșugul creării obiectelor de artă aplicată, din metale prețioase.