Copiii Din București sunt invitați pe 1 iunie să descopere arta la Art Safari Kids. În cadrul evenimentului, ei vor putea să participe la mai multe activități care să le dezvolte creativitatea.
Cu ocazia Zilei Copilului, Art Safari își va deschide porțile pentru familiile din Capitală. Toată lumea este invitată să descopere ARTA în Palatul Dacia-România, din strada Lipscani nr. 18 – 20. Cu această ocazie, Art Safari lansează Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie. În această zi, toți copiii au acces gratuit la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară. Adulții care îi însoțesc vor beneficia de 50% reducere la bilete.
Art Safari se află la cea de-a 9-a ediție. Evenimentul se desfășoară până pe 7 august. În cadrul acestuia, vizitatorii pot vedea lucrări valoroase, printre care opere semnate de Picasso și Dali, dar și artă de patrimoniu de Theodor Aman și artă contemporană de Irina Dragomir. Pe lângă cele 5 expoziții, există și programul educațional Art Safari Kids, care cuprinde ateliere pentru copii și pentru întreaga familie.
„Copiii iubesc arta și muzeele! Vedem acest lucru în fiecare an la Art Safari Kids, așa că de ziua lor merită să facă ceea ce le place cel mai mult. Pentru ei deschidem Art Safari cu o zi înainte de programul nostru obișnuit (joi-duminică). Miercuri – 1 Iunie, de la ora 12:00 la ora 21:00, ne vedem în Palatul Dacia-România cu atmosferă de sărbătoare.
Copiii de toate vârstele intră gratuit la Art Safari, iar pentru adulții care îi însoțesc – fie ei părinți, bunici, unchi sau mătuși, prieteni – avem o ofertă irezistibilă: 2 bilete la preț de 1. Ne bucurăm că de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți. Până acum, Art Safari a fost vizitat de 500 copii”, declară Ioana Ciocan, General Manager Art Safari.
Biletele Family pot fi achiziționate online accesând acest link, dar și la intrare. Organizatorii recomandă achiziționarea acestora online pentru evitarea aglomerației de la poartă. La evenimentul de 1 iunie de la Art Safari, vizitatorii se vor putea bucura și de o înghețată gratuită. Nu există niciun motiv pentru care să nu vrei să mergi la Art Safari.
Pe lângă programul expozițional se va derula și Art Safari Kids. Acesta este un program educațional care cuprinde ateliere de creație pentru copii adaptate vârstei acestora (de la 3 la 12 ani), dar și pentru întreaga familiei. În cadrul ediției din acest an, multe dintre atelierele de creație sunt inspirate de Picasso și Dali.
Cei mici vor avea ocazia să afle cine este marele Picasso și să meargă pe urmele Cubismului. De asemenea, ei vor putea explora Suprarealismul și vor descoperi de ce este Dali atât de fascinant. Tot în cadrul atelierelor de creație, cei mici își pot confecționa măști pentru bal inspirate de picturile marelui maestru Theodor Aman, vor putea crea portretul animalului lor preferat, vor desena flori, anotimpuri, își vor crea coperți de carte și își vor personaliza obiectele preferate. Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate accesând acest link.
Ca în fiecare an, maeștrii artei sunt foarte bine reprezentați la Art Safari. Vizitatorii au șansa de a vedea o expoziție-fenomen cu peste 150 de lucrări ale primului mare maestru al picturii românești, Theodor Aman. Aceasta cuprinde unele dintre cele mai valoroase opere din între Art Safari.
Pavilionul Muzeal „Theodor Aman. Primul artist român modern”, curatoriat de Elena Olariu și organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, reunește opere ce surprind stilul de viață al elitei sociale și culturale românești din secolul XIX. Ele descriu personalitățile epocii, evenimente mondene, întâmplări istorice, lumea satului și portrete feminine.
În Pavilionul Central „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri”, iubitorii artei descoperă arta grafică a lui Pablo Picasso și Salvador Dali. Ea a fost realizată pentru „Pălăria cu trei colțuri”, magnificul spectacol de balet cu care muzica lui Manuel de Falla și-a făcut debutul pe scena internațională.
La 100 de ani de la premiera din Paris a spectacolului, în 2022, acesta se mută în centrul istoric al Bucureștiului, în viziunea curatorului Oscar Carrascosa. Expoziția realizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei și Institutul Cervantes îmbină desenul, pictura și muzica.
Fotografii spectaculoase din Germania de Vest versus Germania de Est, dar și fotografii realizate în România în perioada comunistă de către fotojurnalista germană Barbara Klemm pot fi admirate în cadrul Pavilionului Aniversar. Expoziția „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany”, curatoriată de Matthias Flügge, marchează 30 de ani de parteneriat germano-român în Europa. Ea este organizată în colaborare cu Institut für Auslandsbeziehungen, ICR, Ambasada Republicii Federale Germania la București și Institutul Goethe.
Pavilionul Invitat „Marcel Iancu. Reconstruind artele România – Israel” este dedicat unui artist-fenomen al secolului XX. El este unul dintre personajele aflate în centrul mișcării de avangardă din România și Israel. Expoziția cuprinde atât picturi, cât și mărturii ale practicii sale arhitecturale. Deși este cunoscut drept autor al primelor „reședințe moderniste” din Bucureștiul interbelic, Marcel Iancu a fost și autorul unor construcții edilitare monumentale.
Aici vorbim despre spectaculosul complex de Ioisir al Ștrandului Kiseleff ori sanatoriul montan internațional de la Predeal. Ambele sunt reprezentate la Art Safari. Curatorul expoziției este Raya Zommer-Tal, iar partenerii Pavilionului sunt Janco Dada Museum, Ein Hod, Israel, Ambasada Israeulului și Uniunea Arhitecților din România.