„Provocarea Lego”, un program de educație distractiv
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București și e² Young Engineers îi invită pe cei cu vârste cuprinse între șase și 10 ani să participe la un atelier interesant și distractiv. Acesta face parte din programul de educație prin aplicații teoretice și practice numit „Provocarea Lego”.
Programul se desfășoară în perioada 17 aprilie – 12 iunie și e împărțit în două module a câte patru teme. „Prin intermediul poveștilor interesante, experimentelor incitante și modelelor de construcții LEGO®, concepute în mod original, ilustrând lumea Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Artei și Matematicii (ȘTIAM), copilul își va dezvolta aptitudinile motorii, spațial – vizuale și sociale. Programul ajută la îmbogățirea cunoștințelor din teoria școlară și a deprinderilor de aptitudini legate de gândire, inventivitate și încredere în forțele proprii”, transmit reprezentanții muzeului.
Până acum au avut loc două întâlniri. Cea de-a treia are loc duminică, 8 mai, între orele 10:15 – 11:30 și 12:00 – 13:15, în Sala Atelier a Muzeului Antipa. În cadrul atelierului copiii vor afla mai multe despre banda transportatoare (la ce se folosește, roata conducătoare / condusă, transmisie cu curea). Taxa de participare la atelier este de 70 lei / participant. Înscrierea copiilor se face prin email la info@youngengineers.ro, la numărul de telefon 0742.102.633 sau completând acest formular în limita a 15 locuri / grupă.
După completarea formularului de rezervare, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului. Apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro. Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe este necesar un număr între patru și șase participanți.
Programul atelierelor viitoare
Din cadrul modulului I mai face parte și tema a patra, la care copiii sunt așteptați în data de 15 mai. Atunci vor învăța despre uzina electrică (ce produce, transmisia cu roți dințate). Apoi, în perioada 22 mai – 12 iunie se va desfășura modului II al proiectului. Temele din cadrul acestuia sunt următoarele:
Tema 1 (22 mai 2022): Moara de vânt – mecanismul prin care creștem viteza de transmisie;
Tema 2 (29 mai 2022): Motocicleta – Isaac Newton, legea inerției ;
Tema 3 (5 iunie 2022): Liftul – Isaac Newton, legea gravitației;
Tema 4 (12 iunie 2022): Mașina de spălat rufe – cum se storc rufele, forța centrifugă.
Pentru cei care vor să participe la întregul modul taxa este de 240 lei / participant. În cazul în care e vorba de doi frați prețul e de 450 lei.