„Prin labirintul adolescenței”, workshop interactiv pentru părinți
În data de 18 mai, de la ora 17:30, părinții de adolescenți sunt invitați la workshop-ul „Prin labirintul adolescenței, obstacole și provocări pentru părinți – Repere de psihoeducație și intervenție”. Participanții vor înțelege mai bine cum e cu schimbările la această vârstă, iar în final vor ști ce și cum să facă pentru a interveni atunci când e cazul în viața copilului lor. Înscrierile au început deja.
Perioada adolescenței poate fi dificilă pentru părinți. Cel mai bine știu asta cei care au trecut prin această etapă sau cei care se află în această etapă. Atelierul derulat de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) se adresează părinților de adolescenți cu vârsta între 12 și 20 de ani. Acesta vine cu o serie de informații științifice despre perioada adolescenței și despre modul în care părinții pot educa și interveni în relaționarea cu adolescenții lor. Va fi o întâlnire interactivă în care părinții vor pleca cu răspunsuri la întrebările care îi frământă, dar și cu încredere în capacitățile și resursele lor ca părinți.
Prezentare interactivă și sesiune de întrebări
Atelierul va avea loc în 18 mai, online, pe Zoom. Întâlnirea are o durată de trei ore, iar gazda părinților va fi Monica Lespezanu, consilier psihologic. Programul va cuprinde două ore de prezentare interactivă. După o pauză de 15 minute urmează o sesiune de întrebări și răspunsuri de 45 de minute. Costul pentru participarea la atelier este de 150 lei / persoană, iar locurile sunt limitate. Înscrierile se pot face aici.
„Perioada adolescenței reprezintă criza centrală a întregii dezvoltări umane. Este cea mai tumultoasă și provocatoare perioadă dintre toate. Ca părinte ești un adevărat erou în momentul în care ai un adolescent acasă. Atelierul propus vine în întâmpinarea ta, părinte de adolescent, ca să înțelegi mai bine cum e cu schimbările pe toate planurile la această vârstă, de ce adolescentul tău gândește, simte, se comportă într-un anumit fel, ca să te poziționezi mai bine și mai liniștit în fața lui, ca să poți aborda și rezolva probleme ale lui și ale relației voastre. Odată parcurgând acest pas vei afla ce și cum să faci cu adolescentul tău ca să poți interveni, ghida, educa, oferi, sprijini mai adaptat și mai sănătos. Astfel încât Tu, El și Relația voastră să funcționeze mai bine! Să ieșiți la lumina mai repede, mai mulțumiți și cu bine din labirintul adolescenței”, transmit reprezentanții ISTT.