Berzele de la Cărpiniș sunt pe cale să devină părinți. Transmisiune live
Berzele de la Cărpiniș sunt pe cale să devină părinți. Acum o lună ele s-au întors din țările calde înapoi în România și au depus ouă. Toată șederea lor la noi în țară poate fi urmărită cu ajutorul transmisiunilor live.
Veste bună pentru amatorii de berze. Celebrul livestream al berzelor din Cărpiniș poate fi urmărit din nou. Cei interesați au ocazia să urmărească îndeaproape cum cuibăresc aceste păsări spectaculoase, după un zbor foarte lung din țările calde.
Transmisiunile live pot fi urmărite chiar și acum pe pagina oficială de Facebook Wildlife România și pe site-ul oficial al organizației. Ele au început în martie, la sfârșitul lunii sosind în Cărpiniș prima barză. Perechea sa a sosit după câteva zile, la începutul lunii aprilie. De atunci, ele au început să-și construiască cuibul și să depună ouăle. Puiuții sunt așteptați să eclozeze acum, la începutul lunii mai.
Acest livestream este finanțat de voi, pasionații de berze. El poate funcționa doar pe baza donațiilor primite de Wildlife România. Chiar și tu poți contribui la finanțarea acestuia. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de pe site.
România și Polonia au cea mai mare populație de berze din Europa
„România și Polonia au cea mai mare populație de berze din Europa, Polonia aflându-se pe primul loc. Noi ne aflăm pe ruta principală de migrare a acestor frumoase păsări. O altă rută secundară se află în vestul Europei. Berzele din vestul Africii migrează la începutul primăverii până în Spania”, a declarat pentru ȘTIRI PENTRU COPIICristian Ilea, fondatorul Wildlife România.
Berzele sosesc în țara noastră la începutul primăverii, adică în martie și aprilie. În această perioadă ele își construiesc un cuib, depun ouă și cresc puii. Ele rămân în România până la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, moment în care pleacă înapoi către Africa.
Călătoria berzelor este impresionantă. Ele zboară timp de până la trei luni către destinația lor. Majoritatea berzelor care vin în România provin de pe coasta estică a Africii. Imaginați-vă cum ar fi să fiți nevoiți să alergați anual această distanță. Să sperăm că berzele de la Cărpiniș vor primi și în acest an toată iubirea și atenția din partea publicului român.