Concursul național de chimie „Coriolan Drăgulescu”, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, se împarte în trei secțiuni. Cei de clasa a IX-a se pot înscrie la secțiunea de chimie anorganică, cei din clasele a X-a și a XI-a se pot înscrie la secțiunea de chimie organică, iar cei de clasa a XII-a se pot înscrie la secțiunea de chimie anorganică, da și la secțiunea de chimie organică. Candidații se pot înscrie la o singură secțiune care să corespundă nivelului de clasă sau nivelului superior de clasă.
Desfășurarea concursului
Concursul are loc online, în data de 14 mai, între orele 9:30 – 11:30, și constă într-o probă scrisă de tip grilă cu 20 de probleme. Problemele vizează cunoștințele de chimie aferente claselor IX – XII din programa școlară trunchi comun și curriculum diferențiat. Fiecare problemă este notată în funcție de gradul de dificultate, punctajul total fiind de 100 de puncte. Timpul de lucru aferent fiecărei sesiuni este de două ore. Lucrările vor fi corectate online, rezultatele urmând a fi afișate pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, la ora 16:00. La cerere, rezultatele vor fi de asemenea puse și la dispoziția inspectoratelor județene.
Perioada de înscriere este între 25 aprilie – 10 mai, iar înscrierea propriu zisă se face prin completarea unui formular disponibil aici începând cu 25 aprilie. Participarea la concurs este gratuită, însă e de dorit ca elevii să fie coordonați și supervizați de profesorul de chimie de la clasă sau de un profesor din liceul respectiv.
Elevii care se vor poziționa pe primele locuri (I, II și III) au parte de beneficii. Ei vor putea intra la facultate fără a da concurs de admitere. Asta dacă vor opta pentru specializările din cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. De asemenea, aceștia vor primi o bursă de merit în cuantum de 700 lei. Și asta nu e tot. Pe lângă, li se va asigura cazare în cameră de două persoane. Detalii suplimentare cu privire la concurs puteți găsi aici.