Vânătoare de ouă în Grădina Muzeului „Grigore Antipa”
Joi, 21 aprilie, și vineri, 22 aprilie, în Grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București are loc o activitate distractivă: vânătoare de ouă. Acest tip de eveniment este tradiție în alte țări și pare să câștige tot mai mult teren și la noi.
În toată lumea această activitate e cunoscută sub denumirea de „The egg hunt”. În țări precum Marea Britanie, Cehia, Franța, Polonia, Germania și pe întreg continentul american vânătoarea de ouă e o tradiție. „Și cum ne dorim ca voia bună și râsetele copiilor să invadeze grădina înverzită a Muzeului, aventuroșii în formare sunt așteptați la o vânătoare de „Ouă amestecate din grădină adunate”. Cu materialele găsite vom continua distracția în Sala Atelier unde vom picta, vom tăia, vom lipi și vom construi obiecte personalizate. La această activitate sunt așteptați copiii cu vârste cuprinse între șase și 10 ani, dornici de o aventură pe cinste, asezonată cu jocuri, cântece și ghicitori”, transmit organizatorii.
Cum se fac înscrierile
Așa cum spuneam, activitățile au loc atât joi, cât și vineri. Din păcate pentru ziua de 21 aprilie, joi, toate locurile au fost ocupate, însă vă mai puteți înscrie la cele două ateliere de vineri:
Atelierul nr. 1 – între orele 11:30 – 12:45;
Atelierul nr. 2 – între orele 14:30 – 15:45.
Taxa de participare este de 50 lei / participant sau 80 lei / doi frați. Înscrierea copiilor se face online, prin completarea unui formular disponibil aici, în limita a maximum 15 locuri / grupă. „După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro. Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe este necesar un număr de minimum cinci participanți. Participanții sunt așteptați în Grădina Muzeului. Intrarea se face prin poarta mică dinspre bulevardul Ion Mihalache. Atelierul este destinat exclusiv copiilor. Părinții sunt invitați să îi aducă pe copii în grădină și să revină la finalul atelierului după ei”, mai transmit reprezentanții muzeului.