Ora lui Robert. 50 de tineri instituționalizați din Timișoara participă la un program de incluziune prin joacă și jocuri
50 de tineri instituționalizați din Timișoara vor participa la „Ora lui Robert”, un program de incluziune prin joacă și jocuri. Alături de coordonarea lui Robert Năstasie, aceștia vor învăța cum să iubească mișcarea, viața sănătoasă și cum să formeze o comunitate bazată pe dragoste și încurajare.
Inițiativa civică „Ora lui Robert” implementează un nou proiect. Acesta se derulează în Județul Timiș și se adresează copiilor instituționalizați. Timp de trei luni, aceștia vor fi implicați în diverse acțiuni de timp funcțional. Scopul acestora este de a le schimba percepția de sine, în raport cu cei din jur.
Prima acțiune va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 12:30, la sediul Faber Community din Timișoara. Acesta se află pe splaiul Peneș Curcanul nr. 4 – 5. Oricine este binevenit la eveniment.
Programul destinat copiilor instituționalizați este structurat corespunzător vârstei. El se bazează pe o varietate de exerciții, de la jocuri de condiție fizică generală până la mișcări specifice, concentrându-se pe învățare, succes și distracție.
„Mediul nostru este distractiv, dar scopul nostru este unul serios”, este motto-ul după care se ghidează acest proiect dezvoltat de „Ora lui Robert”.
Tinerii vor fi ghidați de un sportiv de performanță
Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada aprilie – iunie 2022. În cadrul acestora vor participa 50 de copii instituționalizați din Timișoara, sub coordonarea lui Robert Năstasie, sportiv de performanță legitimat la echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara.
Robert Năstasie este absolvent al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău. El are experiență în lucrul cu cei mici, proiectul său derulându-se și în orașul Focșani în anii anteriori.
„Derularea proiectului, în anii precedenți, a arătat că sportul, prin natura sa competitivă și prin faptul că se lucrează în echipă, poate aduce schimbări în felul în care cei vizați se privesc pe sine în relație cu cei din jur.
În cadrul Orei lui Robert este promovată ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor. Proiectul acesta reprezintă angajamentul nostru față de cultivarea dragostei pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă de la cele mai fragede vârste”, a transmis Robert Năstasie, coordonatorul proiectului.