Copiii, invitați să descopere lumea iepurașilor. Atelier de creație
A mai rămas puțin timp până când își va face apariția Iepurașul, cel pe care toți copiii îl așteaptă cu nerăbdare. Însă ce știți voi despre aceste animale? Dacă nu știți prea multe, acum aveți ocazia să aflați. Asta fiindcă copiii sunt invitați să descopere lumea iepurașilor în cadrul unui atelier ce are loc vineri, 15 aprilie, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.
Ați fost cuminți? I-ați scris o scrisoare să-i spuneți ce vreți să vă aducă? În cazul în care nu știați, Iepurașul face parte dintr-o familie numeroasă. Nu doar el, evident, ci toți iepurașii. Aceștia au mulți frați și surori. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” derulează un proiect numit „Părinți și pui din lumea animală”, iar cea de-a doua temă este „Iepurii, familii numeroase”. Dacă până acum majoritatea activităților aveau loc online din cauza pandemiei de Covid-19, acum cei mici sunt așteptați fizic în Sala Atelier a muzeului.
„Atelierul este special gândit pentru copiii dornici de joacă și voie bună, dar și curioși să afle cât mai multe despre îndrăgitul iepuraș, considerat încă din antichitate simbol al fertilității și al rodniciei. În cadrul atelierului, copiii vor fi antrenați permanent în activitate, vor fi stimulați să pună întrebări, să împărtășească din cunoștințele lor și vor descoperi, cu ajutorul specialiștilor Muzeului, alte informații și curiozități despre simpaticul sperios. Nu vor lipsi jocurile, voia bună și activitatea de lucru manual, care vor apela la creativitatea și spiritul estetic al copiilor”, transmit reprezentanții instituției.
Cum se fac înscrierile
Atelierul are loc, cum spuneam, vineri, în data de 15 aprilie. Acesta se va desfășura pe categorii de vârstă, astfel:
Atelierul nr. 1: între orele 15:00 – 16:00 pentru grupa de vârstă cinci – șapte ani;
Atelierul nr. 2: între orele 17:00 – 18:00 pentru grupa de vârstă cinci – 11 ani.
Taxa de participare la atelier este de 50 lei / participant sau de 80 lei / doi frați. Înscrierea copiilor se face online, prin completarea unui formular disponibil aici, în limita a maximum 15 locuri / grupă. „După completarea formularului de rezervare veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe este necesar un număr de minimum șase participanți. Atelierul este destinat exclusiv copiilor. Părinții sunt invitați să îi aducă pe copii în Sala Atelier și să revină la finalul atelierului după ei”, transmit organizatorii.