Muzeul Național al Bucovinei îi așteaptă pe elevi cu o nouă activitate muzeală. Copiii învață despre libelule
În perioada 11 – 14 aprilie, Muzeul Național al Bucovinei îi așteaptă pe elevi cu o nouă activitate muzeală. Aceasta se numește „Dragonii zburători ai apelor – libelulele” și se va desfășura la Muzeul de Științele Naturii.
Pe teritoriul țării noastre trăiesc o mulțime de exemplare de libelule, iar multe dintre ele se găsesc în Depozitul de Entomologie a Muzeului de Științele Naturii din Suceava. Activitatea la care sunt așteptați copiii are ca scop valorificarea libelulelor din perspectivă științifică. „Lecția de muzeu dorește să atragă atenția asupra importanței zonelor umede (în special a faunei și florei sălbatice acvatice), precum și influența antropică negativă asupra mediului acvatic. Libelulele sunt considerate specii bioindicatoare pentru salubritatea și sanitația apelor. Elevii vor avea ocazia să afle legende, povești și date științifice despre modul de hrănire, de comunicare și etapele dezvoltării subacvatice ale libelulelor”, transmit reprezentanții muzeului.
Pentru a vă înscrie la această activitate didactică muzeală e nevoie de o programare. Aceasta poate fi făcută la numerele de telefon 0751571857, 0230213775 sau la adresele de email: marketing@muzeul bucovinei.ro, muzeu.naturale@muzeulbucovinei.ro.
Atracțiile Muzeului de Științele Naturii
Muzeul este amplasat într-o clădire situată în Parcul Central al Municipiului Suceava. De la intrarea în muzeu, vizitatorul este întâmpinat de un mic grupaj acvaristic. De asemenea, la intrare se regăsește o ofertă diversificată constând din : pliante, vederi, alte publicații editate de muzeu, ceramică, obiecte de podoabă din pietre semiprețioase. Apreciată ca o mare atracție pentru public, Sala Cristalelor prezintă cele mai frumoase și valoroase eșantioane de flori de mină existente în patrimoniul muzeului. Deosebite sunt și amprentele foliare, dar și fragmentele de animale dispărute. Acestea vin să completeze tabloul evoluției vieții pe Pământ, în decursul erelor geologice.
De asemenea, proiecțiile panoramice 360° „Printre dinozauri”, din mediile marin, forestier și lizierele de pădure în care trăiau dinozaurii și podeaua interactivă sunt alte atracții care nu trebuie ratate. În perioada 1 aprilie – 31 octombrie muzeul poate fi vizitat în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Dicționar
Salubritate: faptul de a fi salubru; stare generală favorabilă a condițiilor igienice și sanitare dintr-un loc;
Sanitație: ansamblu de procedee și de măsuri luate în vederea asanării mediului;
A asana: a înlătura surplusul de ape dintr-o regiune (cu scopuri economice, de salubritate sau estetice) prin lucrări hidrotehnice executate pe spații întinse.