MNaB, prietenul copiilor. Vă invită în weekend la ateliere gratuite de făcut lalele
Primăvara a sosit și odată cu ea au venit și veștile bune. Muzeul Național al Banatului (MNaB), prietenul copiilor, organizează în acest weekend ateliere gratuite de făcut lalele. Tot ce trebuie să faceți e să vă înscrieți.
Când spunem primăvară, ne gândim la flori multe și căldură. Practic, e momentul în care natura renaște și parcă și noi odată cu ea. Plimbările devin tot mai dese, iar activitățile pentru copii tot mai multe. Printre florile care ne bucură în acest anotimp se numără lalelele. Acestea se regăsesc într-o multitudine de culori și dimensiuni și, mai mult decât atât, sunt mai interesante decât credeți. „Lalele, la-le-le. Știați că… Locul de origine al lalelelor se află în munții Himalaya? Unele specii pot fi comestibile? Cel mai scump bulb de lalea a valorat 25.000 de euro? Despre toate acestea, dar și câte-n lalele și stele, veți afla în acest sfârșit de săptămână la atelierele de creație și de distracție pentru copii. Învățăm, creăm, cântăm și ne distrăm”, transmit reprezentanții MNaB.
Așadar, se anunță un weekend distractiv în cadrul atelierelor de creație pregătite de Muzeul Național al Banatului. Ele vor avea loc sâmbătă, 9 aprilie, și duminică, 10 aprilie, la Bastionul Maria Theresia, mansarda B2. În ceea ce privește orarul, atelierele au o durată de o oră și se desfășoară între orele 11:00 – 12:00, 13:00 – 14:00 și 15:00 – 16:00. Așa cum spuneam la început, participarea la aceste activități este gratuită, însă e nevoie de o înscriere. Aceasta poate fi făcută foarte simplu sunând la numărul de telefon 0786.683.485.
De ce e MNaB prietenul copiilor
La început vă spuneam că Muzeul Național al Banatului e prietenul copiilor și nu am spus asta întâmplător. Instituția a făcut o tradiție din a organiza astfel de ateliere gratuite pentru copii, dar și evenimente dedicate lor. De exemplu, nu cum mult timp în urmă, în 20 martie, 20 de copii, părinți și profesori au sărbătorit la muzeu Ziua Fericirii. Atunci a fost organizat atelierul „Avioanele colorate”, acesta având legătură cu data de 18 martie, când s-au împlinit 116 ani de la primul zbor din istoria aviației. Mai multe despre acest subiect puteți afla de aici.