Au început simulările pentru Bacalaureat. Câți elevi s-au prezentat ieri, la prima probă
Elevii de liceu fac cunoștință cu primele emoții ale examenului maturității. Ieri, 28 martie, au început simulările pentru examenul național de Bacalaureat. Prima probă a fost cea la Limba și literatura română. Elevii mai au de susținut proba obligatorie a profilului, care are loc azi, proba la alegere a profilului și specializării și, acolo unde e cazul, proba la limba și literatura maternă.
Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, Ministerul Educației informează că la proba de ieri au fost prezenți 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a / zi și a XIII-a seral / frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi. Calendarul probelor următoare arată astfel:
azi, 29 martie: proba obligatorie a profilului;
30 martie: proba la alegere a profilului și specializării;
31 martie: limba și literatura maternă.
Elevii care susțin în această săptămână simulările vor afla ce rezultate au obținut în data de 14 aprilie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.
Cum se desfășoară simulările și ce se întâmplă cu notele
„Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister. Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale / liceale”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.
În ceea ce privește notele obținute, acestea nu se trec automat în catalog. Elevii care doresc acest lucru trebuie să facă o cerere scrisă. Informații suplimentare despre simularea examenelor sunt publicate pe site-ul Ministerul Educației, în timp ce subiectele și baremele se publică zilnic, la ora 15:00, aici.