Copiii din Botoșani pot învăța arabă gratuit. Când au loc cursurile
Să știi o limbă străină e clar un lucru foarte bun. Nu știi niciodată când îți este de folos sau ce oportunități se ivesc de-a lungul vieții. La Botoșani, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” organizează cursuri de limba arabă dedicate începătorilor. Cu alte cuvinte, copiii pot învăța arabă gratuit.
Cele mai familiare limbi străine pentru noi sunt engleza și franceza, cele două fiind și materii în școli. Poate că nu știați, dar limba arabă se află pe locul patru în topul celor mai vorbite limbi de pe mapamond. Deci ar fi păcat să ratați ocazia de a învăța cel puțin noțiunile introductive ale limbii arabe. Cursurile se organizează în perioada 1 aprilie – 20 mai, iar ele se adresează persoanelor cu vârsta de peste opt ani dornice să descopere această limbă străină. Trainerul cursurilor va fi domnul Yasser Elgamal, acesta fiind vorbitor nativ de limba arabă și având experiență în acțiuni de voluntariat.
Pentru a putea participa la cursurile gratuite oferite de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani e nevoie de o înscriere în prealabil. Ea se face completând, până în data de 29 martie, formularul de pe site-ul instituției, disponibil aici. „Sesiunile cursului vor fi organizate, începând cu data de 1 aprilie, în fiecare zi de vineri, începând cu ora 17:00, la Secția de împrumut carte pentru copii. Înscrierea și participarea la curs sunt absolut gratuite. La finalul programului, cursanții vor putea înțelege informații de bază, îndrumări simple, cuvinte și expresii uzuale, vor avea capacitatea de a scrie și a construi propoziții simple sau un text scurt și de a răspunde la întrebări simple”, transmit reprezentanții instituției.
Despre Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani
Instituția a fost fondată în anul 1882 și servește interesele de informare, studiu, educației, lectură și recreere ale utilizatorilor. Biblioteca oferă acces liber, gratuit și nediscriminatoriu la informație și cunoaștere. „Cu o creștere medie anuală de 18.000 volume, patrimoniul actual este constituit din aproximativ 500.000 unități bibliotecare (cărți, periodice, discuri, diafilme, diapozitive, hărți, standarde, material audio-video etc.), iar numărul utilizatorilor activi a depășit cifra de 150.000.
Dicționar
Mapamond: glob, lume, pământ;
Nativ: înnăscut, natural;
Prealabil: care trebuie făcut, pregătit, spus înainte de începerea unei acțiuni principale; care precedă, care este anterior; anticipat, preliminar;
Diafilm: film fotografic care cuprinde o succesiune de diapozitive pe o temă dată și care poate fi proiectat pe un ecran.