Ora Pământului 2022. Cum putem să-i oferim naturii o pauză
Sâmbătă, 26 martie, se va desfășura în toată lumea Ora Pământului 2022. Timp de o oră, toți oamenii sunt invitați să închidă luminile din casă și să scoată din priză toate electrocasnicele. Scopul este de a îi oferi planetei noastre un moment de pauză în lupta cu schimbările climatice.
Natura este casa noastră. Ea are nevoie de noi pentru a-și menține sănătatea și pentru a ne putea oferi echilibrul de care avem nevoie. Din această cauză, pe 26 martie va avea loc Ora Pământului 2022. Este vorba despre cea mai mare acțiune voluntară pentru mediu.
Sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30 – 21:30, oameni, instituții și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în peste 8.000 de orașe, din peste 190 de țări. Oricine poate participa la această acțiune. Copii, este timpul să ajutăm planeta împreună.
Ora Pământului este un eveniment global, organizat și susținut de către WWF International. El are loc în ultima sâmbătă a lunii martie în fiecare an. Această acțiune are ca scop ridicarea nivelului de conștientizare a populației cu privire la problema dioxidului de carbon emis în atmosferă de producerea energiei electrice.
Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, de către consumatorii individual, cât și de către instituții și companii.
Natura este „Acasă”
„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-și arăta grija față de natură și de a-i ajuta pe alții să înțeleagă importanța vitală pe care aceasta o are în viața noastră. Natura este „Acasă” și este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenție.
Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversității, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii și pentru a accelera refacerea ei până în 2030. De Ora Pământului, stingem lumina și transmitem un mesaj simplu: suntem împreuna in aceasta misiune si fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni și pentru planetă”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.
Ora Pământului a fost organizată pentru prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, Australia. Două milioane de oameni și peste 2.100 de companii din oraș au stins lumina timp de o oră. Astfel, ei au demonstrat preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Ora Pământului a devenit o mișcare globală. Ea include 100 de milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.