S-a dat startul înscrierilor la atelierele „Călător prin tradiții de Paști”. La ce activități pot lua parte copiii
Cea mai importantă sărbătoare a creștinismului e aproape. Cu această ocazie Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a dat startul înscrierilor la atelierele „Călător prin tradiții de Paști”. Copiii pot participa la activități de țesut, de bricolaj, de împletit din pănuși de porumb și, bineînțeles, pot lua parte la activități de încondeiat ouă.
Seria de ateliere „Călător prin tradiții de Paști” e formată din patru ateliere, acestea fiind adresate celor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. „Vă rugăm să țineți cont de limita de vârstă pentru buna desfășurare a evenimentului. Atelierele nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că profesorii coordonatori nu au pregătire specializată în această direcție”, transmit organizatorii.
Atelierele au loc în 27 martie, 3, 10 și 17 aprilie, între orele 11:00 și 12:30. Înscrierile se fac pe adresa de mail programe.culturale@muzeul-satului.ro de luni până vineri la ora 12:00, cu opțiunea de atelier aleasă, vârsta și numele copilului și un număr de telefon la care pot fi contactați părinții. Cel mic este considerat înscris în momentul în care solicitantul primește confirmare. Costul unui atelier este de 40 de lei / participant și se achită în ziua atelierului la casieria muzeului. Atelierele se organizează pentru 10 copii / atelier, iar condiția de desfășurare a unui atelier este de a avea minimum cinci copii înscriși.
Calendarul atelierelor
În cadrul activităților cei mici se vor folosi de materiale naturale și mai ales reciclabile. Din mânuțele lor vor ieși creații minunate, de care cu siguranță vor fi mândri. „Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani vor întâmpina cea mai importantă sărbătoare a Creștinismului participând la ateliere prin care vor deprinde tehnica încondeierii cu ceară a ouălor, specifică perioadei acesteia din an, tehnica țesutului în două ițe și confecționarea obiectelor decorative din materiale naturale și reciclabile – pănuși de porumb, flori presate, lână, semințe, ață, lemn, carton”, transmit reprezentanții muzeului.
Cele patru ateliere din seria „Călător prin tradiții de Paști” se desfășoară după următorul program:
27 martie: atelier de țesut în două ițe;
3 aprilie: atelier de bricolaj;
10 aprilie: atelier de împletituri din pănuși de porumb;
Mai multe informații legate de aceste activități pot fi obținute la numărul de telefon 021 317 9103 / interior 190 sau la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.
Dicționar
Pănușă: fiecare dintre foile care înfășoară știuletele de porumb.