Expoziție cu lucrări realizate de elevi. Copiii celebrează pădurile
Muzeul Național al Bucovinei a derulat un nou program de educație muzeală cu elevii de la mai multe unități de învățământ. Tema proiectului a fost „Protejarea pădurii”, iar copiii s-au descurcat de minune. Doritorii pot admira timp de o lună o expoziție cu lucrări realizate de elevi, aceasta fiind găzduită de Muzeul de Științele Naturii Suceava.
În proiectul inițiat de Muzeul Național al Bucovinei s-au implicat elevi de la patru unități de învățământ: Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași, Școala Gimnazială nr. 1 Știubieni, județul Botoșani, și Școala Gimnazială nr. 8 Suceava. Desenele pe care aceștia le-au realizat au avut ca temă „Protejarea pădurii”. Conform reprezentanților muzeului, tema „este redată cu multă imaginație, talent și responsabilitate în desenele copiilor”. Lucrările pot fi admirate în cadrul expoziției care e deschisă în perioada 15 martie – 15 aprilie.
Vernisajul expoziției de desene, numit „Zilele Naturii, Zilele Pădurii”, a avut loc marți, 15 martie. La eveniment au fost prezenți mulți copii, printre aceștia numărându-se și câțiva din cei care au realizat unele dintre desene. „Dragi prieteni ai naturii, azi la Muzeul de Științele Naturii din Suceava a avut loc vernisajul expoziției de desene realizate în cadrul proiectului educațional „Ziua Pădurii”, în prezența unora dintre micii artiști. Până pe 15 aprilie lucrările expuse pot fi vizitate și admirate de toată lumea, accesul fiind gratuit”, au scris reprezentanții Muzeului de Științele Naturii din Suceava pe pagina de Facebook.
Luna aceasta sărbătorim pădurile
În martie, mai precis în data de 21 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Pădurilor. Această zi a fost stabilită în 2012 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Ea e menită să-i facă pe oameni să conștientizeze cât de importante sunt pădurile. An de an, cu această ocazie, în întreaga lume se organizează evenimente care implică păduri și arbori, cum ar fi, spre exemplu, campaniile de plantare. În județul Timiș de curând a avut loc o astfel de acțiune. La ea au participat peste 1.000 de persoane, printre care și copii. Mai multe detalii, aici.