Copiii învață să-și facă propriul parfum. De când există și la ce se folosea înainte parfumul
În cadrul unui atelier organizat în acest weekend de Teatrul Ion Creangă din București copiii învață cum să-și facă propriul parfum. Istoria acestuia este una foarte interesantă, iar noi vă spunem o mică parte din ea. Aflați de când există și la ce se folosea înainte parfumul.
Atelierul creativ „Laboratorul de parfum” are loc duminică, 20 martie, de la ora 10:00, în Sala Mică a Teatrului Ion Creangă. Activitatea e recomandată pentru copiii cu vârste cuprinse între patru și șapte ani, iar durata ei e de o oră. Pe parcursul celor 60 de minute cei mici vor învăța să creeze un parfum și, mai mult decât atât, vor deprinde o tehnică specială de împachetat cadouri. Biletele se pot achiziționa online, de aici, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – 0767.934.374.
Am putea spune că azi parfumul a devenit un accesoriu de modă. Oamenii se dau cu parfum atunci când merg la diverse evenimente, iar asta le dă o stare de bine. Acum mulți, mulți ani parfumul avea în mare parte alte întrebuințări. Conform fragrancex.com, utilizarea parfumurilor datează de mii de ani. Au fost descoperite exemple de parfumuri în Egiptul Antic, Imperiul Roman, Mesopotamia și Imperiul Persan. Parfumurile erau folosite pentru igienă și curățenie, precum și în scopuri ceremoniale și ca simbol al nobilimii. Înainte de a fi un element de bază în industria modei, parfumul era folosit pentru a distinge nobilimea. În multe culturi doar clasele superioare aveau acces la produse parfumate, deoarece acestea erau scumpe și greu de procurat.
Primul creator de parfum înregistrat a fost o femeie chimistă pe nume Tapputi. Povești despre inventatoarea parfumului au fost găsite pe o tăbliță de lut din Mesopotamia, sugerând că parfumul a fost inventat de Tapputi cândva în al doilea mileniu î.Hr.
Pentru ce se folosea înainte parfumul
De-a lungul timpului, diferite civilizații au folosit parfumurile și aromele în multe moduri interesante. Majoritatea foloseau parfumul, alături de tămâie, în ritualuri, dar și pentru a-și parfuma băile și corpul. Parfumurile erau folosite chiar și în practicile de înmormântare ale multor culturi, mai ales la egipteni. Pe de altă parte, chinezii antici și europenii medievali credeau că parfumul purifică aerul și previne bolile. Medicii antici chiar au folosit parfum pentru a trata infecții și boli psihice. Parfumul mai era folosit pentru prevenirea îmbătrânirii și înfrumusețarea. Se purtau mănuși parfumate și se adăugau parfumuri în săpunuri pentru a „curăța și întări corpul”.