„Go Baby Go”, mașini personalizate pentru copiii cu nevoi speciale
Fundația Family Health West (FHW) împreună cu Fundația FHW Pediatric Rehabilitation și Universitatea Mesa (CMU), toate din Colorado, derulează proiectul „Go Baby Go”. Acesta presupune realizarea de mașini personalizate pentru copiii cu nevoi speciale. Micuții din regiunea Western Slope au primit mașinuțe personalizate cu care să se poată deplasa.
Organizațiile au lucrat împreună timp de șapte ani pentru a le aduce beneficii copiilor. Proiectul „Go Baby Go” e menit să le ofere mobilitate micuților care nu se pot deplasa. Cei de la Universitatea Mesa au gândit și modificat mașinuțele, în timp ce FHW a oferit sprijin financiar. Apoi, cei de la FHW Pediatric Rehabilitation au oferit informații legate de copiii care au nevoie de aceste mașinuțe.
Mașinuțele electrice au fost modificate pentru fiecare copil în parte. Modificările au fost făcute în așa fel încât cei mici să obțină independență și libertate de mobilitate. Mai ales că mulți n-au mai experimentat-o până acum. „S-a constatat că mobilitatea independentă timpurie, cum ar fi o mașină Go Baby Go, este puternic asociată cu multe domenii de dezvoltare la copii. Oferindu-le copiilor darul unei mobilități independente timpurii în timpul jocului, aceștia pot învăța și crește alături de colegii lor. Este un privilegiu să observi zâmbetele care se răspândesc pe fețele lor atunci când pornesc la drum pentru prima dată în noile lor mașinuțe”, a declarat Andrea Goodwin, terapeut pediatru la FHW, conform fhw.org.
Modificările mașinuțelor, realizate de studenți
Cei care au făcut toate modificările necesare pentru mașinuțele electrice au fost chiar studenții Universității Mesa. „Acesta este un proiect atât de grozav! Studenții de la CMU lucrează în echipe multidisciplinare pentru a conecta pedalele la butoanele accesibile cu mâna. Și personalizează fiecare mașină cu modificări fizice pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui copil.
Unii dintre studenții noștri intră în acest proiect fără cunoștințe despre circuite electrice sau despre cum să folosească unelte de mână și pleacă cu un nou set de abilități pe care le pot aplica în alte aspecte ale vieții lor. Alți studenți vin în acest proiect pentru că au ocazia să se joace cu bricolajul și pleacă cu o apreciere pentru modul în care cunoștințele lor pot avea un impact asupra vieții altcuiva. Proiectul Go Baby Go se concentrează pe oferirea de mobilitate și sociabilitate copiilor care primesc mașinuțele, dar toți cei implicați au de câștigat”, a declarat Sarah Lanci, profesor de inginerie mecanică și director al proiectului Go Baby Go la CMU.