Gulliver urcă pe scena Trupei Marionete. Când are loc spectacolul
Duminică, 13 martie, de la ora 11:00, Gulliver urcă pe scena Trupei Marionete din Arad. Deși povestea „Gulliver în țara Lilliput” e una veche, rămâne totuși actuală. Creatorii spectacolului spun că povestea e una clasică și modernă în același timp.
„Gulliver în țara Lilliput” e o istorie scrisă inițial pentru cei mari, dar de mulți ani încoace îi bucură și pe cei mici. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Mircea Moș, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Adina Doba, Oana Rogojină și Cristian Bordaș. „Aventurile lui „Gulliver în țara Lilliput” puse pe muzică, scrise în versuri, coregrafiate și interpretate cu strășnicie, sunt pentru privitori o minunată provocare: cu imagini bine alcătuite, marionete construite cu mare migală și animate impecabil și replici la limita dintre râs și plâns”, spun creatorii spectacolului. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mitescu, scenografia de Eugenia Tărășescu Jianu, iar muzica de Dan Bălan.
Prețul biletelor este același. Cele pentru adulți costă 20 lei, cele pentru pensionari și studenți costă 10 lei, iar cele pentru preșcolari și elevi sunt 5 lei. Ele se pot achiziționa, în limita locurilor disponibile, fie online de pe platforma www.eventim.ro, fie prin rezervare telefonică. Aceasta poate fi făcută la numerele de telefon 0357/414.180, 0357/414.181 și 0746.673.691, de marți până vineri între orele 10:00 – 14:00. Spectatorii care și-au făcut rezervare își vor ridica biletele de la casieria Sălii Marionete (Str. Episcopiei nr. 15) de marți până vineri între orele 10:00 – 14:00 și duminică până cel târziu la ora 10:30. După această oră, rezervările se anulează. Casieria este deschisă de marți până vineri, între orele 10:00 – 14:00 și duminică în intervalul 9:30 – 10:55. Accesul este acum permis fără prezentarea certificatului verde sau a unui test Covid-19 negativ, iar purtarea măștii este doar recomandată, nu obligatorie.
Despre Trupa Marionete
Primul spectacol pe scena Teatrului de Marionete Arad s-a jucat la data de 7 mai 1951, dată de care se leagă apariția Teatrului de Marionete. Istoria marionetelor arădene se leagă de numele maestrului Cristian Frangopol, fondatorul și primul director al Teatrului de Marionete Arad. Gongul inaugural a răsunat pentru piesa „Galoșul fermecat”. Începând cu 01 noiembrie 2011, Teatrul de Marionete Arad a fost unit cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prin decizia Consiliului Local al Municipiului Arad, funcționând în prezent sub numele de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad – Trupa Marionete.
Dicționar
Migală: minuțiozitate și scrupulozitate în efectuarea unei munci; muncă făcută cu multă răbdare și meticulozitate; migăleală.