Atelier online pentru copii. Cei mici descoperă lumea urșilor polari
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București dă startul unui nou proiect online numit „Părinți și pui în lumea animală”. Prin intermediul acestuia copiii vor afla multe informații interesante și curiozități din familiile a trei animale îndrăgite de ei. Primul atelier online pentru copii din serie are loc vineri, 11 martie, iar cei mici vor descoperi lumea urșilor polari.
Cele trei animale care vor fi abordate în cadrul proiectului sunt ursul polar, iepurele și lupul. Fiecărei familii îi va fi dedicat un atelier, iar acesta are loc pe platforma Zoom. „În prima parte a atelierelor copiii vor admira câteva exemplare ale acestor animale prin intermediul unor scurte filmări realizate în expoziție sau în depozitele Muzeului, vor descoperi noutăți și curiozități despre familiile animalelor alese și particularități în etapele de dezvoltare ale lor, vor putea pune întrebări și vor putea împărtăși cu ceilalți cunoștințele pe care le au deja.
În partea a doua a atelierelor vor fi stimulați să-și folosească imaginația, creativitatea, gândirea logică prin realizarea unor simpatice „obiecte” de lucru manual și prin participarea la jocurile online special pregătite pentru fiecare atelier în parte”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
„În familia urșilor polari”
Primul atelier are loc vineri, 11 martie, și se numește „În familia urșilor polari”. Activitatea se va desfășura pe categorii de vârstă, după cum urmează:
Atelierul numărul 1: între orele 15:00 – 16:00 pentru grupa de vârstă cinci – șapte ani;
Atelierul numărul 2: între orele 16:30 – 17:30 pentru grupa de vârstă opt – 11 ani.
Taxa de participare la atelierul online este de 40 lei/participant sau 70 lei/doi frați. Înscrierea se face prin completarea unui formular disponibil aici, în limita a maximum 15 locuri/grupă. „După completarea formularului de rezervare veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro. Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Link-ul de conectare la platforma Zoom se va transmite prin email părinților cu o zi înainte de începerea atelierului. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 10 participanți”, mai informează reprezentanții muzeului.
Pe site-ul muzeului se regăsesc și listele cu materialele necesare pentru fiecare grupă de vârstă. Acestea sunt în mare parte aceleași atât pentru categoria cinci – șapte ani, cât și pentru cei cu vârste cuprinse între opt și 11 ani. Singura diferență e că cei mai mici au nevoie și de aproximativ 30 cm de sfoară. Așadar, lista materialelor necesare pentru atelier e următoarea: