Muzeul „Dimitrie Gusti” dă startul atelierelor de primăvară
Următorul anotimp e aproape așa că Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București dă startul atelierelor de primăvară. Copiii sunt așteptați și anul acesta să participe la atelierele de creație din proiectul „Călător prin tradiții de primăvară”.
Dragobetele și Mărțișorul sunt cele două sărbători ale începutului de primăvară. În cadrul atelierelor de creație cei mici au ocazia de a cunoaște obiceiurile și tradițiile legate de această perioadă de trecere de la iarnă la primăvară. Acesta este momentul în care se trece de la frig la cald, momentul în care natura renaște. Atelierele au loc în 13, 20, 27 februarie și 6 martie și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani. Aceștia își vor petrece timpul liber implicându-se în activități creative într-un loc deosebit, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
În cadrul atelierelor copiii vor confecționa fel și fel de lucruri. De la mărțișoare până la obiecte decorative din materiale reciclabile. Și nu vor face asta cu oricine. Alături de ei vor fi profesori coordonatori care sunt meșteri populari și artiști plastici. „Vom confecționa alături de profesorii coordonatori – meșteri populari și artiști plastici – mărțișoare, dar și păpuși, păsări, zgărdane, colaje și alte obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile: coajă de nucă, flori presate, lână, semințe, ață, lemn etc.
Înscrierile se fac la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro, menționându‑se atelierul ales, numele copilului, vârsta și numărul de telefon la care pot fi contactați părinții. Costul participării este de 40 de lei/copil, iar suma se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 10 persoane, respectând normele în vigoare. Condiția de desfășurare a unui atelier este de a avea minimum cinci copii înscriși.
Programul atelierelor
Cele patru ateliere de creație pentru copii vor avea loc în zilele de duminică. Programul lor este următorul:
13 februarie orele 11:00 – 12:30 – Baba Dochia – Atelier de confecționat păpuși;
20 februarie, orele 11:00 – 12:30 – Semn de carte – Atelier de pictură pe lemn;
27 februarie, orele 11:00 – 12:30 – Mărțișoare – Atelier de confecționat mărțișoare din materiale naturale;
6 martie, orele 11:00 – 12:30 – Mărțișoare – Atelier de confecționat mărțișoare din materiale naturale.