Veverițele sunt niște animăluțe tare, tare simpatice. Cu siguranță ați văzut imagini sau chiar filme cu ele. Un film foarte cunoscut care are în prim plan veverițe e „Alvin și veverițele”. Voi ce știți despre aceste animăluțe mici și drăguțe? La atelierul pregătit de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” aveți ocazia să aflați mai multe despre ele. Atelierul se desfășoară online, deci puteți participa din orice parte a țării. Aveți nevoie doar de internet.
„Cei mici sunt invitați să descopere mai multe informații despre simpaticele veverițe, parcă mereu puse pe joacă, care ne uimesc prin agilitatea lor și acrobațiile la mare înălțime. Prin intermediul unei scurte filmări vom pătrunde împreună cu un specialist al Muzeului dincolo de porțile ferecate ale depozitului colecției de mamifere și, astfel, micii curioși vor afla mai multe despre coloritul blănii veverițelor, dar și despre obiceiurile mai mult sau mai puțin obișnuite ale acestora. Jocurile online și produsele de paper – craft special pregătite pentru a fi asamblate vor întregi atmosfera de bună dispoziție din timpul activității”, transmit reprezentanții muzeului.
Cum se fac înscrierile
Atelierul „Veverițele, acrobatele pădurii” are loc, așa cum spuneam, vineri, 11 februarie. De la ora 15:00 are loc atelierul cu numărul 1 care se adresează grupei de vârstă cinci – șapte ani, iar de la ora 16:30 are loc atelierul cu numărul 2 care se adresează celor cu vârste cuprinse între opt și 11 ani. Taxa de participare este de 40 lei/persoană și 70/doi frați.
Rezervarea se face print completarea unui formular disponibil aici, în limita a maximum 15 locuri/grupă. După completare veți primi un email de confirmare a rezervării, iar apoi puteți achita taxa online de participare intrând aici. „Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Link-ul de conectare la platforma ZOOM se va transmite prin email părinților cu o zi înainte de începerea atelierului. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 10 participanți”, mai transmit reprezentanții muzeului.