9 din 10 părinți vor educație antreprenorială în școli
Un studiu realizat recent ne arată că 9 din 10 părinți vor educație antreprenorială în școli. Ei sunt de părere că acest modul ar putea să-i facă pe cei mici mai pregătiți pentru viața de adult.
Recent, grupul de inițiativă în politici publice VERTIK, alături de Kidprenor și Ministerul Educației, a finalizat un studiu la nivel național în rândul părinților. Aceștia au fost chestionați cu privire la pregătirea copiilor pentru viață prin activități școlare și extrașcolare.
Accentul a fost pus pe importanța dobândirii competențelor antreprenoriale și financiare. Studiul a fost realizat în susținerea demersului de includere a unui modul de educație antreprenorială în școli până în 2023.
Conform studiului, 91% dintre părinți se declară mulțumiți de introducerea unui modul care să vizeze educația antreprenorială în școli. Un procent de 87% consideră că un astfel de curs ar fi de interes pentru copii.
92% dintre părinți se așteaptă ca acest modul să le dezvolte copiilor abilitatea de gestiune a banilor. Tot 92% sunt și cei care speră ca modulul de educație antreprenorială să le stârnească dorința de învățare. 91% dintre părinți își doresc ca acest modul să contribuie la o stimă de sine mai sănătoasă în rândul copiilor. De asemenea, ei se așteaptă ca cei mici să devină mai responsabili (63%), cu inițiativă economică (54%) și mai creativi (51%).
Majoritatea părinților își doresc ca micuții lor să devină antreprenori sau freelanceri
Când vine vorba despre modul de livrare al informațiilor, 88% dintre părinți sunt de părere că jocurile interactive sunt o metodă bună. Totodată, 85% consideră că taberele sunt potrivite în acest sens. 79% dintre părinți iau în considerare și conținutul video.
67% dintre participanți declară că fiii și fiicele lor își doresc propria afacere. 52% declară despre copiii lor că aceștia au avut activități prin care să obțină bani. Copiii celor care au avut inițiative antreprenoriale au avut într-o proporție semnificativ mai mare activități prin care să obțină bani (66%). Când vine vorba despre cei care nu au avut propria afacere, doar 41% dintre copii au avut astfel de inițiative.
Conform datelor obținute, doar 37% dintre respondenți se consideră informați sau foarte informați când vine vorba de antreprenoriat, deși 43% din total declară că au, au avut sau au intenționat să aibă propria afacere.
Antreprenoriatul este asociat de părinți cu puterea de decizie (84%), inovația (74%) și riscul (71%). 75% dintre părinții intervievați își consideră copiii potriviți pentru a avea propria afacere atunci când vor fi mari. Mai mult decât atât, rezultatele ne arată ce își doresc aceștia pentru viitorul copiilor lor. 76% dintre părinți vor o carieră în antreprenoriat sau freelance pentru copiii lor.
Dicționar:
freelancer – persoană care oferă servicii fără să facă parte dintr-o companie sau firmă