Atelierele Art Antipa le dezvoltă copiilor creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație. Acestea se desfășoară sâmbăta între orele 11:00 – 12:15 și se adresează celor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. Primul atelier are loc sâmbătă, 5 februarie și-l are în prim plan pe Gândăcelul picasso. Apoi, în 12 februarie, copiii pot face cunoștință cu Fluturele curcubeu malgaș. La atelierul din 19 februarie vedeta va fi Gândacul girafă, iar în 26 februarie vedetă va fi Albina harnică.
Programul de ateliere este realizat sub îndrumarea și atenta coordonare a prof. pedagog și artist vizual Simona Cristina Zalinca. „Atelierele încep cu o documentare vizuală, în care copiii află detalii despre subiectul propus iar apoi urmează partea practică, în care copiii lucrează pas cu pas împreună cu profesorul, realizând lucrarea dorită, prin tehnici de reprezentare prin desen (măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei etc)”, informează Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Cum se fac înscrierile
Înscrierea copiilor se face prin completarea unui formular disponibil aici. După completarea lui veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, iar apoi se va putea achita taxa de participare. Prețul pentru participarea la întregul modul „Insecte uimitoare” este de 260 lei/participant. O singură ședință costă 70/participant, iar pentru doi frați prețul este de 130 lei/ședință. Link-ul de conectare la platforma ZOOM se va transmite prin e-mail părinților cu o zi înainte de începerea atelierului.
Reprezentanții muzeului au realizat o listă cu materialele pe care le recomandă pentru desfășurarea acestor activități:
Bloc de desen A4
Creion HB sau B
Gumă de șters
Ascuțitoare
Trusă acuarele (rotunde)
Set creioane colorate
Set cariocă
Set pensule cu vârf rotund (păr sintetic)
Șervețele
Vas pentru apă
Dicționar
Malgaș: persoană care face parte din populația Madagascarului sau este originară de acolo.